Heliox introduce tehnologia SprintCharge
Mobilitate

Heliox introduce tehnologia SprintCharge

Heliox a introdus tehnologia SprintCharge la Busworld, prima stație de încărcare a bateriei cu oportunități integrate pentru e-autobuze și camioane electronice.

Capacitatea limitată de rețea disponibilă și cererea de încărcări de vârf ridicat pot face ca încărcarea electrică să fie o provocare. SprintCharge este o nouă generație de stații de încărcare inteligente, care includ o baterie staționară pentru stocare, pentru a permite „sprinturile” de putere mare de încărcare necesare pentru încărcarea fără limitări.

„Bateria poate furniza un sprint de încărcare mult mai mare decât poate fi acceptată de conexiunea la rețea, permițând o conexiune mai mică și mai ieftină la rețea. Când nu se folosește încărcătorul, bateria internă este reîncărcată, ceea ce îi permite să extragă o putere mai constantă și mai mică din rețea, economisind astfel costuri considerabile de energie electrică ”, spune Koen van Haperen, CCO de la Heliox.

„Pe lângă economiile de energie electrică, SprintCharge este mai flexibil atunci când selectăm o nouă locație. Locațiile de la distanță au nevoie de conexiuni mai mici la rețea, datorită memorizării bateriei SprintCharge. Atunci când am dezvoltat conceptul de produs, am avut și posibilitatea de a face bidirecțional SprintCharge, permițându-i să se conecteze la rețele inteligente și să agregate în centrale electrice virtuale, folosind energia stocată în depozitul integrat sau vehiculul atașat ”, adaugă Koen van Haperen.


Foto&info: Heliox

144 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *