Fabrica de hârtie din Zărnești reduce emisiile CO2e prin transportul feroviar al mărfurilor

Fabrica de hârtie din Zărnești reduce emisiile CO2e prin transportul feroviar al mărfurilor

Fabrica de hârtie din Zărnești a firmei DS Smith din România a demarat din 2019 livrarea de hârtiei pentru reciclare cu ajutorul trenurilor, diversificând legăturile sale de transport pentru a reduce dependența de livrările rutiere și pentru a reduce emisiile de CO2 în acest proces.

În urma achiziționării firmei Zărnești Mill de către DS Smith, diviziile de reciclare și hârtie, precum și echipele de logistică, au colaborat pentru a transporta balize de hârtie în Europa cu trenul. Transportul feroviar experimental a transportat echivalentul a 40 de camioane în fabrică, iar proiectul în curs de desfășurare aduce în Zărnești circa 4800 de tone de hârtie în fiecare lună.

Prin extinderea transportului prin livrările feroviare, echipele DS Smith din România au redus cu aproximativ 57% dioxidul de carbon echivalent (CO2e) al procesului de transport.
Proiectul a fost lansat de Jacek Foremny, Director comercial pentru Europa de Est. El a spus: „Strategia noastră de sustenabilitate, lansată anul trecut, stabilește obiective riguroase pentru reducerea emisiilor de carbon. Ne-am propus să reducem emisiile de CO2 pe tonă de producție cu 30% până în 2030 și astfel de proiecte, care se concentrează pe eficientizarea operațiunilor noastre, reprezintă o parte esențială a modului în care vom realiza această strategie.”Foto: mobilitate.eu

1.101 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *