Guvernul suedez vrea o platformă unică de vânzare a biletelor feroviare pentru a încuraja concurența

Guvernul suedez vrea o platformă unică de vânzare a biletelor feroviare pentru a încuraja concurența

Guvernul suedez a prezentat raportul privind un sistem național de emitere a biletelor pentru toate mijloacele de transport în comun din Suedia. Studiul confirmă foarte clar preocupările legate de concurență pentru vânzările de bilete pe piața trenurilor și propune ca guvernul să creeze un canal de vânzări neutru din punct de vedere concurențial.

„Pe termen lung, denaturarea competitivă a oportunităților de vânzare în Suedia riscă să împiedice companiile de transport public să dorească să se stabilească pe piața suedeză, ceea ce ar putea avea un impact mai mare asupra călătoriilor.Acest lucru poate contribui la utilizarea neeficientă a sistemului de transport, ceea ce ar putea fi schimbat dacă se creează un canal național de vânzări neutru din punct de vedere competitiv”, se arată în raport.

„Statul poate oferi un canal de vânzări neutru din punct de vedere competitiv pentru toate mijloacele de transport în comun pentru a rezolva problema că canalele online ale SJ nu sunt astăzi un canal neutru care vinde întreaga gamă,” conform MTRX.

Mai multe partide politice au identificat problemele poziției puternice a SJ în ceea ce privește vânzările de bilete prin intermediul canalului de vânzări dominant sj.se și, prin urmare, ar trebui să fie posibil ca guvernul să rezolve urgent problemele de concurență de pe căile ferate suedeze.

„Este un pas mare în direcția cea bună, când ancheta guvernamentală indică și problemele care există pe piața feroviară pe distanțe lungi. Deși încorporarea serviciilor online ale SJ este un pas natural pe termen lung, o directivă modificată a proprietății, în care toate ofertele sunt vândute în sj.se este soluția cea mai rapidă și mai economică, spune Mats Johannesson CEO MTRX.
SJ.se a fost canalul în care suedezii de peste 20 de ani au fost capabili să caute, să rezerve și să cumpere bilete de tren și autobuz, canalul complet dominant și bine-cunoscut de către toți. Pe sj.se puteți cumpăra bilete pentru toate călătoriile operatorilor, cu excepția MTRX. În prezent nu există o limită tehnică pentru vânzarea biletelor MTRX. Propunerea pentru o nouă platformă națională de rezervare este, după a subliniat investigatorul, costisitoare și cu o probabilitate scăzută de succes. Soluțiile alternative fie pentru a încorpora serviciile online ale SJ, fie pentru a modifica directivele privind proprietatea SJ sunt soluții eficiente din punctul de vedere al costurilor care răspund, de asemenea, nevoii.Foto&info: MTRX

418 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *