CFR SA va lansa anul acesta licitația pentru modernizarea și electrificarea liniei București – Giurgiu

CFR SA lansează licitația pentru reparații la instalațiile SCP pe tronsonul Grădinari – Vadu Lat – Zăvestreni

CFR SA anunță că pe data de 14 decembrie 2023, a fost emisă Hotărârea de Guvern nr. 1269 pentru aprobarea obiectivului de investiții ”Modernizarea infrastructurii de cale ferată dintre stațiile c.f. București Nord – Jilva – Giurgiu Nord – Giurgiu Frontieră” în valoare de 2.891.566 mii lei pentru modernizarea a 55 km de linie de cale ferată și electrificarea a 88 km de linie c.f.

În cadrul acestui proiect, în data de 11 octombrie 2023 a fost semnat acordul de finanțare între Compania Națională de Căi Ferate ”C.F.R.”-S.A. cu Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA), pentru asigurarea cofinanțării din partea CE a maximum 85% din valoarea total eligibilă a proiectului în sumă de 498.422.855,83 euro. Restul finanțării necesare implementării proiectului va fi asigurat prin fonduri alocate Ministerului Transporturilor și Infrastructurii de la Bugetul de Stat al României.

Prin acordul de finanțare nr. 101122601 a fost aprobată finanțarea celei de-a doua etape de modernizare a liniei cf București Nord – Jilva – Giurgiu Nord – Giurgiu Frontieră după realizarea primei etape a proiectului ”Lot 1 – Redeschiderea circulaţiei feroviare pe pod peste râul Argeş, între Vidra şi Comana”, cunoscut și sub denumirea de ”Pod Grădiștea”, aflat în prezent în etapă avansată de execuție.

Urmare aprobării obiectivului de investiții și asigurării surselor de finanțare, CFR va demara în anul 2024 procedurile de achiziție pentru lucrările de proiectare și execuție, respectiv de consultanță și supervizare a lucrărilor de proiectare și execuție.

Foto: mobilitate.eu1.089 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *