Guvernul pregătește refacția totală a liniei Merișor – Crivadia parte a proiectului de refacție a liniei Simeria – Livezeni

Guvernul aprobă refacția totală a liniei Merișor - Crivadia parte a proiectului de refacție a liniei Simeria - Livezeni

Ministerul Transporturilor a publicat proiectul de hotărare pentru „aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Refacție totală linia 116 Livezeni – Simeria între stațiile Merișor – Crivadia fir I km 61+300 – 57+185 și stația Merișor liniile III dir. Fir I și II dir. Fir II km 62+150 – 61+300 ” lucrare de utilitate publică de interes național”. Astfel, conform proiectului lansat în dezbatere publică, se prevăd următoarele:

Prin prezentul proiect de act normativ se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Refacție totală linia 116 Livezeni – Simeria între stațiile Merișor – Crivadia Fir I km 61+300 – 57+185 și stația Merișor liniile III dir. Fir I și II dir. Fir II km 62+150 – 61+300”, lucrare de utilitate publică de interes național.

Porțiunea de cale ferată propusă a se refacționa are lungimea totală de 5,82 km și este situată pe raza judeţului Hunedoara. Linia propusă a se refacționa are ciclul de reparație capitală depășit. În prezent, pe majoritatea traseului se circulă cu restricție de viteză de 30 km/h, datorită stării necorespunzătoare a liniei.

Scopul investiției îl reprezintă refacția liniei de cale ferată 116, fir 1, între stațiile Merișor și Crivadia între km 57+185 – 61+300, respectiv refacția liniilor II și III directe din stația Merișor, în vederea readucerii elementelor componente ale căii ferate la parametrii inițiali, în scopul asigurării circulației trenurilor în depline condiții de siguranță, cu vitezele de circulație și tonajele stabilite.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv T.V.A.) este de: 51.539 mii lei

Durata de realizare a investiției este de: 18 luni

Finanţarea obiectivului de investiţii de utilitate publică de interes național se realizează din fonduri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor prevăzute anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii este 28.01.2022

Foto: mobilitate.eu526 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *