Grupul Volkswagen oferă o perspectivă asupra familiei de modele SEDRIC

Grupul Volkswagen își dezvoltă în mod constant propria viziune a mobilității ca SEDRIC. Compania prezintă ultima sa etapă de evoluție a mașinii SElf-DRIving, în seara precedentă lansării Expoziției Internaționale de Automobile (IAA) 2017 din Frankfurt / Main. În viitor, această mașină va constitui platforma pentru o familie de modele variate. SEDRIC este primul concept de la Grupul Volkswagen și simbolizează transformarea companiei de la un producător de vehicule de rasă pură la un furnizor integrat de hardware, software și servicii de mobilitate digitală. Conceptul pentru mobilitate combină conducerea automată la nivelul 5, electrificarea și rețelele digitale. Permite mobilitate simplă, convenabilă, durabilă și sigură pentru toată lumea la atingerea unui buton. Grupul Volkswagen va realiza această viziune în cadrul conceptului de mobilitate urbană și în numeroase alte concepte de vehicule de la mașinile sport, prin saloane de turism de lux până la vehicule utilitare ușoare și camioane.Dezvoltarea SEDRIC rezultă din colaborarea dintre Future Center Europe din Potsdam și Volkswagen Research Group din Wolfsburg. Se creează o nouă formă de experiență de mobilitate pentru client, cu colaborarea între disciplina stabilită a designului vehiculului și noul domeniu de dezvoltare a designului de experiență a utilizatorilor. „SEDRIC este un sinonim pentru viitorul mobilității individuale”, a declarat Johann Jungwirth, Chief Digital Officer al Grupului Volkswagen. „Autovehiculele cu conducere automată vor fi văzute pe străzile primelor orașe din 2021. Va avea loc o dezvoltare exponențială care va începe în mai multe regiuni”.

SEDRIC a fost proiectat în mod consecvent de oameni pentru oameni. Vehiculul va fi disponibil pentru utilizatorii săi non-stop și poate fi apelat în orice moment utilizând aplicația Volkswagen OneButton, aplicația pentru mobilitate sau asistentul digital pentru a transporta persoane cu ușurință de la ușă în ușă. „SEDRIC va aduce o contribuție socială imensă deoarece oferă mobilitate individuală persoanelor cu deficiențe de vedere, membrilor generației mai în vârstă, persoanelor fizice și copiilor care sunt inapți fizic”, a continuat Jungwirth. „În plus, conceptul de mobilitate complet autonomă dă înapoi în jur de 38.000 de ore fiecărei persoane – pentru citire, învățare, bucurie, relaxare, joc și muncă”.

Conceptul de pionierat al mobilității autonome, disponibil pentru toată lumea la atingerea unui buton, se reflectă și în designul vehiculului. La prima vedere, SEDRIC este recunoscut ca un concept de vehicul complet inovator. Designul memorabil al exteriorului său este definit de proporțiile monolitice fără capota clasică și de suprafețele generoase, inclusiv roțile acoperite. „Stâlpii puternici ai caroseriei, timbrele distinctive și consolele scurte conferă SEDRIC un aspect impresionant robust, ca simbol al siguranței și al încrederii”, a explicat Michael Mauer, șef de proiectare al grupului Volkswagen. „Farurile oferă o caracteristică de proiectare și preiau funcția ochilor, fac contact vizual cu oamenii din împrejurimile imediate și interacționează cu ei.” Ușile în stilul portalului sunt invitații, atmosfera de lounge din interior fără volan și pedale oferă tuturor pasagerilor o mobilitate plăcută și o vedere nelimitată prin ferestrele mari și un program de infotainment variat.

Ultima versiune a SEDRIC creează puntea dintre conceptul de mobilitate universal al mâinii și lumea emoțională a automobilului de azi. „Vopseaua în culoarea Anthracite Silk Gloss creează o impresie caldă, de înaltă tehnologie pentru exterior. Dungile verticale și numerotarea oferă o indicație subtilă a oportunităților disponibile pentru individualizare”, a continuat Mauer. Încă de la început, SEDRIC a fost conceput pentru mobilitatea comună în mediul urban. Cu toate acestea, configurația individuală îndeplinește, de asemenea, cerințele ca vehicul pentru mobilitatea proprie. Baza tehnologică a cutiei modulare Electrification Building (MEB) de la Grupul Volkswagen oferă posibilitatea de a proiecta caracteristici specifice mărcii pentru mobilitatea viitorului.

Grupul Volkswagen demonstrează prin intermediul SEDRIC competența sa principală în domeniile tehnologice cheie pentru mobilitatea viitorului: condusul autonom, electrificarea și rețelele digitale. „În aceste domenii, SEDRIC este o platformă de idei de încrucișare a mărcilor pentru evoluții tehnologice continue care ne permit să răspundem unor probleme importante pentru societate în domeniile cheie ale protecției mediului, schimbărilor demografice, afacerilor și siguranței traficului”, a declarat Ulrich Eichhorn, Cercetare și dezvoltare la Grupul Volkswagen.
Zonele centrale de dezvoltare includ identificarea mediului înconjurător cu camere, senzori lidar de 360 de grade, senzori de radar și ultrasunete de lungă și scurtă distanță, o arhitectură hardware și software pentru prelucrarea datelor și controlul autovehiculelor cu un calculator masiv și puternic, înlocuiește persoana ca șofer și electrificarea unității.

Conceptul de control al contextului și al nevoilor a fost supus unei dezvoltări avansate, folosind asistenți vocali digitali, touchscreen-uri și control gestual, alături de noile servicii digitale pentru personalizarea experienței de mobilitate. „Multitudinea de experiență și expertiza tehnologică pe care am câștigat-o prin dezvoltarea avansată a SEDRIC vor beneficia de toate brandurile și, prin urmare, și de clienții noștri”, a spus Eichhorn.

Foto: Grupul Volkswagen

727 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *