Softronic Craiova testează primele două locomotive Transmontana ce vor deschide seria de livrări către Green Cargo Suedia
Transport

Green Cargo a numit primele locomotive Transmontana după numele unor mari cascade din Suedia

În cadrul unui concurs lansat printre angajații Green Cargo, pentru a da nume noilor serii de locomotive Transmontana, operatorul suedez a finalizat concursul, cele două locomotive, Mb 4001 și Mb 4002 fiind numite după două mari cascade din Suedia. Lansat în primăvară, concursul a adunat o gamă largă de sugestii care vor asigura nume pentru cel puțin 30 de locomotive Transmontana. Căștigătorul pentru primele două locomotive este Magnus Gyllström, instructor în Nässjö. Propunerea lui Magnus este să numească primele două locomotive după o cascadă din Suedia și una care se învecinează cu Norvegia.

Primele două locomotive vor fi numite Njupeskär și Tännforsen. Njupeskär este cea mai mare cascadă din Suedia de 93 m în Dalarna de Nord-Vest, iar Tännforsen este o mare cascadă suedeză din municipiul Åre din Jämtland.

“Cascada comunică atât frumusețea, mediul înconjurător, cât și puterea, care cred că se potrivește de asemenea cu noua noastră locomotivă”, spune Magnus Gyllström.

În această vară, primele două locomotive Transmontana au fost livrate la Green Cargo. Locomotivele pot asigura tracțiunea pentru de două ori mai mult decât un sistem de tracțiune convențional RC și permite soluții logistice mai eficiente pentru clienți. În toamna anului 2019, alte 6 locomotive vor fi livrate companiei.


Foto: Andrei Marian

766 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *