Green Cargo oprește operațiunile interne în Norvegia începând cu 2023 consolidând în acest timp compania în Suedia

Green Cargo oprește operațiunile interne în Norvegia începând cu 2023 consolidând în acest timp compania în Suedia

Consiliul de administrație al Green Cargo AB a decis să întrerupă operațiunile interne norvegiene ale companiei, cuprinzând trei linii de transport feroviar de marfă, în primul trimestru al anului 2023, anunță compania într-un comunicat de presă. Cauza acestei decizii este că nu există condițiile economice pentru desfășurarea operațiunilor viabile din punct de vedere comercial. Decizia de a întrerupe operațiunile va afecta aproximativ 30 de clienți și aproximativ 120 de angajați din filialele norvegiene. Green Cargo intră acum în negocieri cu sindicatele cu privire la execuție.

Green Cargo are o filială norvegiană care operează transport feroviar pe trei linii interne în Norvegia din 2016. Traficul intermodal de marfă a înregistrat o tendință pozitivă, cu o creștere sănătoasă a volumului, dar, tendința costurilor a fost semnificativ mai accentuată decât cea a veniturilor.

„Decizia este regretabilă, dar este cerută de viabilitatea comercială. Operarea celor trei linii interne în Norvegia nu este viabilă din punct de vedere financiar, nu în ultimul rând ținând cont de creșterea continuă a costurilor estimată ca urmare a condițiilor din mediul nostru de operare”, spune Andreas Regnell, președintele consiliului de conducere al Green Cargo.

Cauzele care stau la baza includ costuri de exploatare crescute legate de trase nefavorabile în alocările de capacitate și lucrări de cale care perturbă producția pe rute și la terminale. În același timp, costurile cu electricitatea au crescut vertiginos pentru transportul feroviar de marfă norvegian al Green Cargo. Din 2020, prețul energiei electrice a crescut cu aproape 450%, iar acordurile istorice blocate au făcut ca jumătate din costul adăugat să nu fie transferat total clienților în cauză.

„Am fi preferat să continuăm să operam în Norvegia, unde avem 120 de angajați care fac o treabă fantastică, pe o piață care în esență este în tendințe pozitive. Cu toate acestea, a trebuit să ne confruntăm cu costuri în creștere, care sunt greu de afectat”, spune Ted Söderholm, CEO al Green Cargo.

De câțiva ani, Green Cargo operează o serie de servicii de transport de marfă transfrontaliere între Suedia și Norvegia. Aceste soluții logistice nu sunt afectate de decizia de a întrerupe operațiunile interne norvegiene.

„Materialul rulant folosit de Green Cargo în Norvegia va consolida acum operațiunile din Suedia și călătoria continuă de schimbare a companiei-mamă. Locomotive și vagoane suplimentare ne vor crește competitivitatea pe piața suedeză, care include și serviciile de transport transfrontalier de marfă către Norvegia”, spune Ted Söderholm.

Foto&info: Green Cargo

742 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *