Green Cargo crește eficiența transporturilor cu un nou model de discuri de frână

Softronic Craiova testează primele două locomotive Transmontana ce vor deschide seria de livrări către Green Cargo Suedia

„Șase din vagoanele noastre de corespondență/poștă vor fi echipate cu noile discuri. În această iarnă, vom lua vagoanele pentru testări, pentru ca acestea să facă parte din trenurile obișnuite. Testele se vor desfășura în cea mai mare parte a anului viitor „, spune Bo Stenback, șef de gestionare și întreținere a vagoanelor la Green Cargo.

Noile discuri de frână au mai multe avantaje, inclusiv capacitatea de a înlocui unitățile uzate fără a fi necesară demontarea întregii perechi de roți. Cu discurile de frână anterioare, ansamblul roții trebuia să fie ridicat și trimis la uzina de reparații din Gothenburg. Cu noile discuri de frână, numai discul trebuie ridicat și poate fi reparat la fața locului. Un alt avantaj cu noile discuri de frână este durata de viață îmbunătățită. Acest lucru va duce la o nevoie redusă de vizite la atelierele de reparații.

„Speranța noastră este că inovația va crește disponibilitatea vagoanelor și va reduce timpul de staționare tehnică. Motivul pentru care facem schimbarea în vagoanele poștale în mod specific este că acestea sunt vagoane care rulează pe rute lungi și sunt expuse la o mare uzură „, spune Bo Stenback.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Tehnică Chalmers din Gothenburg, care a instalat senzori pe frâne pentru a obține informații despre modul în care funcționează discurile. Aceste date vor fi utile pentru Green Cargo.

„În timpul perioadei de testare, vom monitoriza funcția și modul în care uzura afectează discurile și garnitura de frână pentru evaluarea ulterioară. Dacă proiectul are succes, mai multe vagoane vor avea discurile de frână înlocuite treptat cu altele noi „, încheie Bo Stenback.Foto: Andrei Marian

826 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *