Grecia – BEI va finanța cu 580 milioane de euro o nouă linie de metrou în Atena

Grecia - BEI va finanța cu 580 milioane de euro o nouă linie de metrou în Atena

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat în mod oficial o finanțare de 580 de milioane EUR pentru construcția noii linii 4 de metrou din Atena, care reprezintă atât cel mai mare sprijin BEI pentru transportul nou din țară, cât și pentru un singur proiect în Grecia.

Noua finanțare, care vine sub forma unui împrumut pe 30 de ani, va sprijini mai precis, construcția Secțiunii A’ – Alsos Veikou – Goudi, un proiect care cuprinde 15 noi stații de metrou în capitala Greciei. Aceasta este a doua parte a finanțării totale de 730 de milioane EUR oferite de BEI pentru proiect.

La sediul din Atena, Attiko Metro SA, în cooperare cu BEI, conducerea Ministerului Infrastructurilor și Transporturilor, Ministerul Finanțelor și autoritățile competente, au finalizat toate procedurile necesare pentru încheierea acordului, care a fost semnat în prezența vicepreședintelui BEI, Christian Thomsen, a lui Ioannis Kaltsas, șeful echipei de investiții a BEI pentru Grecia și a CEO-ului Attiko Metro SA, Nikolaos Kouretas.

Acest ultim sprijin urmează primului acord de împrumut din 2019, când Attiko Metro S.A. a acceptat sprijinul BEI în valoare de 150 de milioane de euro din creditul total aprobat, care a fost plătit la 30.11.2021. Acest nou sprijin demonstrează satisfacția completă a BEI și încrederea în expertiza Attiko MetroS.A, precum și subliniază sprijinul concret pe care BEI continuă să îl ofere economiei și infrastructurii grecești, în special pentru transportul durabil.

Foto&info: BEI/Attiko Metro SA758 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *