GOPET TRANS lansează primul tren intermodal între România și Polonia

GOPET TRANS lansează primul tren intermodal între România și Polonia

GOPET TRANS lansează primul tren intermodal care leagă două piețe proeminente din regiunea ECE, Polonia și România. Acest tren a fost o adevărată provocare pentru GOPET Intermodal, implementarea sa fiind greoaie din cauza lipsei de cale ferată peste Muntii Tatra. Pentru a depăși acest lucru, trenul se desfășoară pe o distanță de peste 1.000 km, peste 4 granițe (RO-HU, HU-SK, SK-CZ și CZ-PL) în 36 ore (terminal până la terminal).

Pentru o perioadă scurtă de timp, trenul va opera o dată pe săptămână în fiecare direcție, cu plecări miercurea din Terminalul Oradea (RO), vinerea din terminalul Spedcont, Lodz (PL). Flota actuală include 45 de containere cu palete de mare capacitate și operațiunile de tracțiune la fiecare capăt sunt manipulate de transportatori dedicați. Începând cu luna septembrie, frecvența va crește la 2 trenuri/sens. Până la sfârșitul anului 2018, compania anunță o compunere de 40 de unități pe fiecare tren.

Această nouă conexiune deschide opțiuni pentru conectarea ulterioară cu Scandinavia prin linia deja existentă de la Lodz la Gdynia și apoi continuă cu feribotul. În ceea ce privește Balcanii, clienții pot beneficia de trenul GOPET TRANS deja existent de la Curtici la Stara Zagora (via Rousse).Foto&info: GOPET TRANS

1.213 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *