Trenul Giruno Gotthard a primit o licență de operare

Trenul Giruno Gotthard a primit o licență de operare

Oficiul federal de transport din Elveția (FOT) a emis o licență de operare pentru noul tren de mare viteză SMILE, denumit Giruno de către SBB, de la Stadler, pentru a rula la 200 km / h în simplă tracțiune în rețeaua elvețiană. Potrivit anunțului de astăzi al SBB, se planifică punerea în funcțiune a Giruno treptat începând cu vara anului 2019. SMILE a parcurs cu succes toate etapele de proiect până acum. Începând cu aprilie 2017, în cele patru țări vizate, Elveția, Italia, Germania și Austria, s-au desfășurat câteva sute de probe de testare.

Giruno are un total de 810 de locuri pentru pasageri, acoperind o lungime de până la 400 de metri în dublă tracțiune. Trenurile sunt echipate pentru diferitele înălțimi ale platformelor din Elveția, Austria, Italia (55 cm) și Germania (76 cm). Trenurile oferă, de asemenea, un confort sporit: oferă o recepție bună pentru dispozitive mobile, prize la toate scaunele, rafturi mari de bagaje, toalete separate de gen și un concept modern de iluminare cu lumini LED cu economie de energie. Întregul interior este proiectat spațios și luminos.

Tunelul Gotthard, cel mai lung tunel feroviar din lume, a fost deschis la sfârșitul anului 2016. La sfârșitul anului 2020, tunelul Ceneri va completa calea ferată plană prin Alpi. Pentru a face față creșterii cererii așteptate, SBB a comandat 29 de unități multiple, cu o opțiune pentru până la 92 de trenuri suplimentare de la Stadler, care pot călători la viteze de până la 250 km / h. Vehiculele sunt unități electrice multi-sistem. Stadler a dezvoltat și a construit noul tren în doar 23 de luni de la data comandării în octombrie 2014, lansând producția la doar trei luni mai târziu a fost comandat. A fost prezentat publicului pentru prima dată la InnoTrans 2016. Stadler numește familia de trenuri de mare viteză «SMILE», în timp ce SBB le-a dat numele «Giruno».Foto&info: Stadler

849 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *