Germania – DB Cargo continuă testele europene cu trenul digital automatic coupling format din 24 de vagoane

Germania - DB Cargo continuă testele europene cu trenul digital automatic coupling format din 24 de vagoane

Cuplajul automat digital- digital automatic coupling (DAC) este gata să revoluționeze transportul feroviar de marfă în Europa, făcându-l mai eficient, mai simplu și mai accesibil. Acum suntem cu un pas mai aproape de introducerea acestei tehnologii inovatoare. Primul tren echipat cu acest sistem modern de cuplare este format din 24 de vagoane de marfă și a pornit într-o călătorie de testare prin Europa, care durează câteva luni, anunță DB Cargo pe portalul său de știri.

Dezvoltarea DAC, care a fost finanțat de un proiect pilot al Ministerului Federal German al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) din iulie 2021, este un pas crucial pe drumul către digitalizarea trenurilor de marfă. Este, de asemenea, un factor important pentru a face calea ferată mai competitivă față de rutier. Sistemul inovator face posibilă cuplarea automată a vagoanelor de marfă fără cuple cu șuruburi, care trebuie conectate manual. De asemenea, DAC automatizează conectarea vagoanelor la sistemul de frânare. În plus, vagoanele de marfă vor fi echipate pentru prima dată cu linii electrice și de date end-to-end.

„Viitorul îi aparține DAC, care a revoluționat cu adevărat cuplarea”, a spus dr. Daniela Gerd tom Markotten, membru al consiliului DB pentru digitalizare și tehnologie. „Tehnologia face ca vagoanele de marfă să fie inteligente și rapide – în timpul cuplării și transportului. Nu numai că permite mai multor vagoane de marfă să călătorească pe calea ferată, ci permite, de asemenea, un trafic feroviar mai dens, care este în beneficiul tuturor”.

DAC simplifică munca la tiajelor de marfă, care este complicate cu sistemul actual, așa cum a explicat dr. Sigrid Nikutta, membru al Consiliului DB pentru transport de marfă: „Pentru a cupla trenurile, angajații noștri de manevră trebuie să ridice legături de cuplare în buclă, care cântăresc până la 30 de kilograme, până la înălțimea umerilor de aproximativ 70.000 de ori pe zi. Acest nou sistem de cuplare schimbă fundamental transportul feroviar de marfă și ne va oferi viteza de care avem nevoie pentru a salva clima.”

Proiectul-pilot pentru demonstrarea, testarea și aprobarea utilizării cuplajului automat digital (DAC) în trenurile de marfă implică un consorțiu format din Deutsche Bahn și DB Cargo, precum și alte cinci companii: căile ferate de marfă elvețiene și austriece SBB Cargo și Rail Cargo Austria, și deținătorii de vagoane Ermewa, GATX Rail Europe și VTG.

Plecarea trenului demonstrativ din Berlin marchează începutul celei de-a doua etape a proiectului. În prima fază, care a început în iulie 2021, DB Cargo și GATX au echipat douăsprezece vagoane de marfă și cisternă cu prototipuri de cuplare de la patru producători diferiți. Au fost efectuate teste tehnice și a fost selectat tipul de cuplaj care este utilizat în faza practică actuală. Proiectul de 18 luni se va derula până la sfârșitul anului 2022.

Foto&info: DB Cargo423 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *