Germania – Bremen achiziționează 50 de autobuze electrice de la Irizar și Mercedes mergând spre ținta full electrică din 2030

Germania - Bremen achiziționează 50 de autobuze electrice de la Irizar și Mercedes mergând spre ținta full electrică din 2030

La aproximativ un secol de la prima sa călătorie pe Weser, finalul autobuzului diesel din Bremen este pecetluit. Până la mijlocul anilor 2030, flota de transport public va fi alimentată electric, conform obiectivului autorităților. Autobuzele electrice reprezintă schimbarea către o mobilitate modernă, ecologică și economică. Un total de 20 de autobuze electrice solo au fost utilizate până acum. Vineri, 12 mai, a fost semnat contractul pentru livrarea a 50 de autobuze electrice suplimentare.

35 de autobuze Mercedes eCitaro G și 15 autobuze iebus18 de la producătorul spaniol Irizar vor intra în serviciu de anul viitor. Noile vehicule vor fi staționate în Bremen-Nord, mai exact la depoul Blumenthal. Acesta va fi transformat până la jumătatea anului 2025, devenind locul central pentru electrificarea flotei de autobuze.

Cu o lungime de aproximativ 18 metri, o lățime de 2,55 metri și o înălțime de 3,30 metri (Irizar) și 3,40 metri (Mercedes-Benz), ambele vehicule corespund exterior dimensiunilor altor autobuze articulate. Ambele modele sunt dotate cu aer condiționat, au monitoare pentru informarea pasagerilor, au patru uși și sunt echipate cu sisteme moderne de siguranță precum înregistrare video și asistență pentru protecția laterală.

Autobuzul Irizar are peste 30 de locuri și 73 de locuri în picioare și este propulsat de un motor central cu o putere maximă de 233 de kilowați (echivalentul a puțin peste 310 CP). O baterie de 470 de kilowați-oră (kWh) oferă o autonomie de la 220 la 250 de kilometri.
eCitaro G de la Mercedes-Benz (EvoBus) oferă aproape 40 de locuri și 75 de locuri în picioare. Acționarea sa electrică are o putere maximă de 250 de kilowați (echivalentul a 340 CP) și este alimentată de o baterie avansată litiu-ion NMC. Oferă o capacitate totală de 686 kWh – din care 490 kWh pot fi utilizați. Autonomia este de cel puțin 220 de kilometri, pe întreaga durată de viață a bateriei.

Foto: Irizar

492 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *