Germania investește 107 milioane de euro pentru ecologizarea a 7000 de autobuze diesel

Germania investește 107 milioane de euro pentru ecologizarea a 7000 de autobuze diesel

Comisia Europeană a declarat planurile germane de a sprijini adaptarea modernizării autobuzelor diesel pentru transportul public ca fiind în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Măsura ar trebui să contribuie la reducerea emisiilor de oxizi de azot cu peste 2.000 de tone pe an, limitând denaturările concurenței.

Schema creată de Germania cu un buget de 107 milioane de euro va sprijini modernizarea autobuzelor de transport public de călători în aproximativ 90 de municipalități unde limitele emisiilor de oxizi de azot (NOx) au fost depășite în 2016 sau 2017. Sprijinul public va acoperi costurile sistemelor de retrofit și instalarea acestora. Măsura face parte din programul „Programul aerului curat pentru 2017-2020” (Sofortprogramm Saubere Luft 2017-2020) al Guvernului Federal German, care urmărește reducerea cât mai rapidă a emisiilor de oxizi de azot.

Comisia consideră că acest sistem public va stimula operatorii de transport cu autobuzul să investească în autobuze mai ecologice cu niveluri semnificativ mai scăzute de emisii de oxizi de azot. Modernizarea ar trebui să reducă emisiile de oxizi de azot ale fiecărei magistrale cu cel puțin 85%. Sprijinul planificat pentru retehnologizarea a până la 7.000 de autobuze diesel este de așteptat să conducă la o reducere de aproximativ 2.200 de tone de oxizi de azot pe an. Aceasta ar trebui să îmbunătățească, pe termen scurt, calitatea aerului și sănătatea publică, în special în orașe.

De asemenea, măsura este conformă cu Comunicarea Comisiei din 2018 privind o Europă care protejează aerul curat pentru toți, care prevede că, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, statele membre pot facilita investițiile în mobilitate scăzută și cu emisii zero în beneficiul curățeniei aerului, promovând în același timp competitivitatea industriei noastre. Statele membre pot utiliza aceste norme la nivel național, regional sau local pentru a aborda în mod eficient emisiile, de exemplu din transportul rutier.Foto: Andrei Marian

1.317 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *