GEFCO: Primul tren de containere pe noul drum al mătăsii: din China în Franța în mai puțin de 3 săptămâni!

Grupul GEFCO, un actor global în logistica industrială și liderul european în logistica automobilelor, primește primul său tren încărcat în Franța, sosit tocmai din China, după o călătorie de 11.000 km. Trenul a transportat containere de 12 metri (40 ft) de la Wuhan, China, la Dourges, în nordul Franței, pentru clientul său PSA, în mai puțin de 3 săptămâni.

Trenul a părăsit Wuhan, China, la 3 noiembrie 2017, transportând containerele prin Kazahstan, Rusia și Belarus. Compania United Transport and Logistics (UTLC), un consorțiu de companii feroviare, a furnizat servicii pe secțiunea de cale ferată cu ecartament 1520 mm între Dostyk (Kazahstan) și Brest (Belarus).

Trenul și-a continuat călătoria prin Polonia și Germania înainte de a ajunge la Terminalul Dourges din Franța, la 22 noiembrie 2017. În final, transportul a fost distribuit direct la fabrica Française de Mécanique, o filială PSA, în Douvrin, nordul Franței.După o călătorie prin șapte țări de-a lungul coridorului de comerț rutier de mătase, într-un ritm mediu de aproximativ 600 km pe zi, trenul, încărcat cu containere de 12 metri (40 ft), a ajuns la destinație în mai puțin de 3 săptămâni.

GEFCO a gestionat și coordonat proiectul, împreună cu partenerii feroviari din diferite țări, împreună cu echipele GEFCO Forwarding din Shanghai, Moscova și Paris.
Acest prim tren încărcat cu containere face parte din inițiativa One-Belt-One-Road introdusă de guvernul chinez pentru a profita de itinerariul noului coridor de mătase care leagă China de Europa. Legătura cu Franța, stabilită cu acest transport, reprezintă o îmbunătățire importantă pentru poziționarea mai bună a Franței pe noul drum al mătăsii și apropierea expeditorilor și destinatarilor, deoarece majoritatea rutelor drumului de mătase au avut până acum destinații finale în Germania și Polonia.

Sursa: Comunicat GEFCO
Foto: Pixabay

866 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *