GE Transportation livrează 30 de locomotive noi și modernizează flota existentă în Ucraina

GE Transportation livrează 30 de locomotive noi și modernizează flota existentă în Ucraina

GE Transportation a semnat un acord-cadru de 1 miliard de dolari în Ucraina, marcând un reper important în eforturile țării de a-și moderniza infrastructura de transport și de a-și consolida poziția de centru-cheie al Europei și de coridor comercial. Acordul, care este cel mai mare pentru GE din Ucraina, include furnizarea a 30 de locomotive de transport de marfă GE Evolution Series către Căile Ferate din Ucraina, precum și comenzi suplimentare de locomotive de peste 10 ani, modernizarea locomotivelor din flota existentă a căii ferate și servicii de întreținere de lungă durată. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a prezidat ceremonia de semnare împreună cu Rafael Santana, președinte și CEO al GE Transportation.

„Suntem bucuroși că negocierile cu GE au progresat foarte repede, fiind gata în doar cinci luni și ducând la un acord fără precedent”, a declarat Yevgen Kravtsov, președinte în exercițiu al Consiliului de Administrație al Căilor Ferate din Ucraina. „După mulți ani de inactivitate, acest proiect va lansa o modernizare la scară largă a parcului de locomotive al căilor ferate ucrainene. Pe lângă abordarea nevoilor Ucrainei pentru o mai mare capacitate, acest parteneriat strategic cu GE va oferi, de asemenea, un impuls puternic pentru dezvoltarea în continuare a producției interne „.

Producția de locomotive este planificată să înceapă în S.U.A., primele livrări fiind programate în această toamnă. În plus, anumite lucrări vor fi realizate în Ucraina pentru a susține în continuare crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică în țară.„Această colaborare demonstrează extinderea bazei noastre globale de clienți și reprezintă un pas înainte promițător în relația noastră cu Căile Ferate din Ucraina, care poate servi drept catalizator în atragerea finanțării internaționale și accelerarea creșterii economice în Ucraina”, a declarat Rafael Santana, Președinte și CEO al GE Transportation . „Apreciem încrederea și sprijinul continuu al partenerilor noștri din Ucraina, inclusiv Ministerul Infrastructurii, Ucraina Invest, Oficiul Național de Investiții și Ukreximbank. Cu acest acord, GE va juca un rol mai important în a ajuta regiunea să-și îmbunătățească infrastructura feroviară și să aducă produsele pe piață mai rapid și mai eficient „.

Anunțul deschide următorul capitol în istoria GE de peste 80 de ani de cooperare de succes în Ucraina, reafirmând angajamentul companiei de a contribui la modernizarea infrastructurii, la sporirea securității energetice, la creșterea accesului la asistență medicală de înaltă calitate și la susținerea dezvoltării durabile.

Locomotivele TE33A dispun de un motor GE Evolution Series cu 12 cilindri, de 4.500 cai putere, care oferă o putere mare, productivitate sporită, flexibilitate sporită, costuri mai mici pe durata ciclului de viață și fiabilitate îmbunătățită în operațiunile de transport greu. Comparativ cu flota ucraineană moștenită, TE33A poate reduce în mod semnificativ emisiile nocive, poate economisi costurile cu combustibilul și poate crește timpul între reviziile de întreținere.

Foto&info: GE Transportation

1.992 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *