Ford semnează un protocol cu chinezii de la Anhui Zotye Automobile pentru dezvoltarea de automobile electrice

Compania Ford Motor a anunțat semnarea Memorandumului de înțelegere cu Anhui Zotye Automobile, un producător important al vehiculelor cu emisii zero în toată China. Scopul Memorandumului de înțelegere este înființarea unei societăți mixte pentru dezvoltarea, producerea, comercializarea și service-ul unei noi linii de vehicule electrice în China. Anunțul este in concordantă cu viziunea Ford pentru o industrie auto mai durabila, precum și eforturile de a contribui la obiectivele societale de îmbunătățire a calității aerului și de abordare a schimbărilor climatice.

Zotye Auto este un pionier în segmentul chinezesc al tuturor vehiculelor electrice și a fost unul dintre primii producători de automobile care produce vehicule electrice. Acesta este liderul de piață în segmentul chinez electric de mașini mici. Zotye a vândut mai mult de 16.000 de vehicule electrice, în luna iulie a acestui an, ceea ce reprezintă o creștere de 56% față de anul precedent.Vehiculele produse vor fi vândute sub o marcă autohtonă deținută de noua societate mixtă și ar urmări să captureze o cotă considerabilă din piața vehiculelor electrice ale Chinei. Detaliile suplimentare, inclusiv informații despre marca, produsele și volumele de producție, vor fi anunțate ulterior, în așteptarea unui acord definitiv și a aprobărilor de reglementare.

Ca parte a angajamentului său global de electrificare, Ford a investit 4,5 miliarde de dolari pentru a dezvolta vehiculele electrice care oferă clienților mai multe capacități, productivitate și performanță. Ford intenționează să introducă 13 noi vehicule electrice la nivel global în următorii cinci ani, inclusiv un SUV mic electric care va fi vândut în Asia, America de Nord și Europa.

Foto: Ford

875 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *