Fondul de Coeziune ajută cu 318 milioane euro electrificarea căilor ferate din Letonia
Transport

Fondul de Coeziune ajută cu 318 milioane euro electrificarea căilor ferate din Letonia

Fondul de Coeziune investește 318,5 milioane euro în Letonia pentru a electrifica 308 km din rețeaua feroviară principală est-vest a țării și a înlocui locomotivele cu motor diesel. Acest lucru va face transportul feroviar mai rapid în țară, va alinia infrastructura Letoniei la cerințele reglementărilor UE și naționale pentru dezvoltarea rețelei feroviare de bază și va îmbunătăți calitatea aerului pe termen lung.

Lucrările includ electrificarea liniilor Riga-Krustpils, Krustpils-Daugavpils și Krustpils-Rēzekne. Lungimea totală a rețelei feroviare a Letoniei este de aproximativ 1.860 km, din care numai aproximativ 14% este electrificată. Acest lucru este substanțial mai mic decât media UE de 55%. În prezent, tracțiunea electrică este utilizată numai pentru transportul de călători și cu motorina pentru transportul de mărfuri.

Acest proiect finanțat de UE va reduce considerabil costurile transportului de marfă, reducând cu trei costuri de întreținere și permițând viteză de până la 160 km / h pe anumite părți ale rețelei.Foto: Căile Ferate din Letonia/Dmitrijs Jonica

106 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *