Finlanda – VR testează prima locomotivă diesel din cele 60 Stadler cu emisii reduse

Finlanda - VR testează prima locomotivă diesel din cele 60 Stadler cu emisii reduse

Prima locomotivă nouă Dr19 a sosit în Finlanda și acum începe teste extinse care asigură funcționalitatea locomotivei pe rețeaua feroviară finlandeză. VR Group a comandat 60 de locomotive diesel noi de la Stadler. Acestea vor fi utilizate în principal în traficul de marfă. Primele locomotive noi vor fi introduse în traficul comercial în 2023.

Noile locomotive vor fi supuse unui program cuprinzător de teste, care include rulări de testare pe diferite tronsoane de cale ferată și în diferite configurații de tren, precum și teste de lucru de manevră în triaje. Perioada de testare va dura până la sfârșitul anului 2022.

„Noile locomotive diesel vor fi utilizate în principal în traficul de marfă, iar capacitatea lor de teacțiune este de două ori mai eficientă decât la vechile noastre locomotive. Astăzi, trenul este de departe cel mai scăzut mod de transport ca emisii, dar ne angajăm să reducem și mai mult emisiile. Noua locomotivă are multe caracteristici ecologice, iar emisiile sale de particule sunt semnificativ mai mici decât cele ale vechii noastre flote diesel. Emisiile de oxid de azot, de exemplu, sunt cu 80% mai mici”, spune Ilkka Heiskanen, Senior Vice President, Operations and Safety Train, VR Group.

Mai este nevoie de locomotive diesel, deoarece doar puțin mai mult de jumătate din rețeaua feroviară finlandeză a fost electrificată. VR își propune să maximizeze cantitatea de transport electric, dar în viitor vor fi necesare și alte surse de energie pe lângă energia electrică produsă cu hidroenergie. Structura noii locomotive a fost proiectată astfel încât motorina să poată fi înlocuită, în viitor, cu o sursă de energie mai ecologică, odată ce sunt disponibile pe piață alternative suficient de competitive și de încredere.

„După ce am lucrat intens la dezvoltarea acestor locomotive de ultimă generație, suntem foarte mândri să vedem primul Dr19 din Finlanda pentru testare pe rețeaua feroviară. Locomotivele de înaltă performanță au fost proiectate, în strânsă colaborare cu VR, pentru a funcționa eficient și fiabil în condiții extreme de temperatură și vreme. Suntem convinși că locomotivele ecologice Dr19 vor sprijini strategia VR Group de a îmbunătăți calitatea serviciilor clienților în traficul de marfă”, spune Iñigo Parra, CEO al Stadler Valencia.

Locomotiva Dr19 joacă un rol semnificativ în transportul logistic. Locomotiva diesel modernă permite mărirea dimensiunilor trenurilor și transportul din ce în ce mai ecologic.

„Noile locomotive sunt o investiție în condițiile prealabile de funcționare ale industriei finlandeze. Dorim să folosim locomotive moderne de ultimă generație, care sunt mai eficiente, mai sigure și mai fiabile decât înainte. Pentru clienți, noile noastre locomotive vor permite o fiabilitate operațională și mai mare”, spune Martti Koskinen, Senior Vice President, VR Transpoint.

Locomotivele Dr19 vor înlocui locomotivele diesel vechi, care până atunci vor avea aproximativ 40-60 de ani și și-au depășit deja ciclul de viață normal. În 2022, cinci locomotive vor fi livrate în Finlanda, iar după aceea livrările vor continua în mod regulat până când întreaga serie de 60 de locomotive va fi livrată până la sfârșitul anului 2026. Contractul de achiziție include și o opțiune suplimentară de comandă pentru 100 de locomotive.

Foto&info: VR-Group Ltd805 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *