Finlanda – VR FleetCare va asigura timp de 20 de ani mentenanța trenurilor Allegro ce asigură ruta Helsinki – Sankt Petersburg

Finlanda - VR FleetCare va asigura timp de 20 de ani mentenanța trenurilor Allegro ce asigură ruta Helsinki - Sankt Petersburg

Căile Ferate Ruse (RZD), Karelian Trains și compania finlandeză de întreținere a traficului feroviar VR FleetCare au semnat un acord pe 20 de ani privind serviciile de întreținere și ciclu de viață pentru trenurile de mare viteză care operează între Helsinki și Sankt Petersburg începând cu 2022. Materialul rulant este format dintr-un total de 4 trenuri electrice cu 7 vagoane fabricate de Alstom. Prin acest acord, trenurile Allegro vor continua să fie întreținute la depoul Helsinki din Finlanda.

Trenurile Allegro au fost întreținute în cooperare între depourile Helsinki și Sankt Petersburg de mai bine de zece ani.

Acordul semnat la 9 decembrie 2021 este împărțit în două perioade de 11 + 9 ani iar valoarea sa este semnificativă. Conform acordului, VR FleetCare este responsabil pentru întreținerea și gestionarea ciclului de viață al materialului rulant până la sfârșitul duratei de viață, inclusiv întreținerea și reparațiile programate în conformitate cu programul de întreținere, precum și managementul materialelor.

Obiectivul principal al acordului este de a efectua întreținerea materialului rulant complet și de înaltă calitate și de a asigura un confort excelent de călătorie și un transport fiabil. Raportarea clienților va fi, de asemenea, dezvoltată pentru a satisface nevoile clienților. În viitor, clientul va putea monitoriza starea și întreținerea trenurilor în timp real printr-un portal pentru clienți construit în acest scop.

„Întreținerea Allegro se realizează în principal în Finlanda la depoul Helsinki, dar depoul din Sankt Petersburg este responsabil, pe lângă întreținerea operațională, și de întreținerea sistemelor de control acces și radio de linie aparținând sistemului feroviar rus. Cooperarea noastră a fost excelentă, iar utilizarea și fiabilitatea trenurilor au fost la un nivel excelent. Acesta va fi, de asemenea, obiectivul nostru pentru următorii 20 de ani”, adaugă Toni Harju, Vicepreședinte în cadrul VR FleetCare.

Există patru servicii zilnice între Helsinki și Sankt Petersburg. Călătoria durează 3,5 ore. Înainte de pandemia COVID-19, numărul călătoriilor Allegro a fost la niveluri record, cu o creștere de peste 15% în 2019. În mod normal, aproximativ jumătate de milion de persoane călătoresc cu Allegro în fiecare an.

Foto&info: VR FleetCare484 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *