Finlanda – Grupul VR va presta serviciile de transport feroviar pana în 2030

Finlanda - Grupul VR va presta serviciile de transport feroviar pana în 2030

Grupul VR și Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din Finlanda vor încheia un acord pentru achiziționarea de servicii de transport feroviar până în 2030. Noul acord privind serviciile de transport feroviar va garanta continuarea traficului pe rute neprofitabile în condițiile pieței. Noul contract constă din patru entități: servicii proprii de trenuri de nevată ale VR (trenuri D, G, M, O, R, T și Z), trenuri de noapte, servicii de autobuz și servicii individuale IC și Pendolino.

Gradul de funcționare conform noului acord corespunde nivelului actual, iar compensația anuală de funcționare, inclusiv TVA, este de 34,87 milioane de euro. În contract, VR Group are un stimulent financiar pentru a asigura performanța și nivelul de calitate convenit contractual. O parte din compensația de exploatare poate fi pierdută dacă trenurile sunt anulate din motive imputabile VR sau dacă calitatea serviciului, cum ar fi punctualitatea, nu respectă standardele convenite.

Noul contract acoperă aproximativ 16% din călătoriile de lungă distanță din Finlanda și aproximativ 44% din trenurile de lungă distanță. În traficul de navetiști, 17% din călătorii și 19% din trenuri sunt trafic contractual (2019), iar 83% dintre călătorii și 81% dintre trenuri sunt trafic de navetiști HSL.

Traficul acoperit de acord va fi finanțat în principal din veniturile din bilete (68%). Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor va rambursa 22% din costuri, iar HSL va rambursa 10%. Comparația se bazează pe cifrele din 2019.

Grupul VR se angajează să achiziționeze material rulant mari în noul acord. Pe perioada contractului, peste 280 de milioane de euro vor fi investiți în trenuri noi de noapte și trenuri de navetiști. Contractul prevede și o compensație separată pentru achiziționarea de trenuri de noapte.

În plus, VR Group a ajuns la un acord cu HSL privind un acord de utilizare în comun, care va permite clienților HSL să călătorească cu propriile trenuri de navetiști ale VR, ca și până acum.

În traficul de navetiști din zona metropolitană Helsinki, HSL deține flota și a licitat operatorul în 2020. VR a câștigat acea licitație.

Foto&info: VR Group251 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *