Festivalul Strada Armenească – a IV-a Ediție

Spirit armenesc în inima Bucureștiului! 3 zile de concerte, dansuri, bucate tradiționale, caligrafie, concursuri și multe altele.
Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Primăria Sectorului 2 și Departamentul pentru Relații Interetnice organizează în perioada 28-30 iulie 2017 cea de-a IV-a ediție a Festivalului Strada Armenească.

Festivalul Strada Armenească este un proiect care se adresează tuturor bucureștenilor, oferindu-le ocazia de a cunoaște o parte din cultura armeană și nu numai.
Vă așteaptă 3 zile de dans și cântec! Pe scena festivalului vor urca nume cunoscute, precum Nicu Alifantis acompaniat de Fragile Band, Harry Tavitian alături de Cserey Csaba, Corina Chiriac, AG Weinberger & Bând, Mahala Rai Banda și mulți alții.

Momentele de dans vor fi asigurate de diferite ansambluri deja bine cunoscute publicului festivalului, precum cele de dansuri armenești Vartavar și Hayakaghak și cel de dansuri grecești Kymata. Invitații de onoare anul acesta sunt cei de la Karin Dance Folk Ensemble, un ansamblu de dansuri tradiționale din Armenia, cunoscut la nivel internațional pentru prestațiile sale captivante și stilul unic.
Dar acesta este numai începutul! În cadrul festivalului vor mai avea loc ateliere de dans, de caligrafie armeană și de creație. Participanții se vor bucura de acte de magie stradală, piese de teatru, activități recreative și multe altele. Bineînțeles că nu vor lipsi nici — deja faimoasa — bătaia cu apă, o tradiție veche armenească sau strada de carte.
Vizitatorii vor putea degusta bucate armenești în cadrul restaurantului din curtea interioară, vor putea savura o cafea proaspătă și se vor răcori cu limonadă și alte băuturi răcoritoare. Bijuterii, țesături, obiecte handmade, cărți, ilustrații și multe alte obiecte vor ajuta vizitatorii să descopere o mică parte din Armenia în cadrul bazarului. Nu vor lipsi nici activitățile dedicate celor mici, precum piese de teatru, ateliere de păpuși, creație și jocuri.

Pentru cei curioși prietenii noștri de la Asociația Cultour au pregătit un tur ghidat prin fosta mahala armenească.
Noutățile acestui an sunt cele două expoziții: ‘Armenia prin ochii lui Karapet și Hrair’ (expoziție foto) și ‘Ayp, Pen, Kim!’ (expoziție dedicată alfabetului și școlii armene) realizate de fotografi recunoscuți la nivel internațional pentru pasiunea și dăruirea cu care își realizează lucrările.

De asemenea, participanții își vor putea testa abilitățile de logică și creativitate în cadrul unui Escape Room inedit, ce are ca poveste fostă școală armeană Misakian-Kesimian din București.
Festivalul se va desfășura vineri, 28 iulie între orele 18:00 — 22:00, sâmbătă, 29 iulie între 10:00 — 22:00 și duminică, 30 iulie între 10:00 — 22:00.
Accesul este gratuit iar invitația este extinsă tuturor bucureștenilor, de la mic la mare, având câte ceva pentru fiecare.
Organizatori: Uniunea Armenilor din România și Armenian Youth Organization (AYO).

Parteneri principali: Departamentul Pentru Relații Interetnice, Primăria Municipiului București, Primăria Sectorului 2.
Parteneri: BCR, Centrul Cultural Armean, Editura Ararat, Asociația Cultour, Atelierul de Creație, Creative Board Gaming, Edutainment, Limarom, Maison Ilia, MiniArtShow, Premier Catering and Events, Chic Nails Bar, Uniunea Elenă, Partida Romilor Pro Europa, Federația Comunităților Evreiești
Parteneri media: Agerpres, Radio Guerilla, Ararat, Picture Factory, O Zi Bună, Bucharest City App, PlayU.ro

Comunicat transmis prin http://www.stradaarmeneasca.ro/

878 Vizualizări