Extensia feroviară Viena – Bratislava continuă cu Raasdorf ca primă stație finalizată în Austria inferioară

Extensia feroviară Viena - Bratislava continuă cu Raasdorf ca primă stație finalizată în Austria inferioară

După aproximativ un an și jumătate de construcție, primii pasageri beneficiază acum de extinderea liniei Viena-Bratislava în faza de construcție din zona Austriei de Jos. Cu puțin timp înainte de actuala criză Corona, lucrările la stația Raasdorf au fost finalizate, iar stația a fost deschisă.

Începând cu luna decembrie, navetiștii au putut utiliza cele 69 de locuri de parcare pe ambele părți ale căii ferate, lucrările rămase pe noua platformă insulară fiind finalizate în martie. O deschidere corespunzătoare a noii stații din Raasdorf a trebuit să fie anulată din cauza măsurilor împotriva virusului Corona.

Extinderea liniei care era cu tracțiune diesel cu un singur fir de circulație între Viena Stadlau și granița de stat de lângă Marchegg într-o linie electrificată și parțial dublă de înaltă performanță este în curs de execuție. După finalizarea proiectului finanțat de UE, pasagerii vor beneficia de o conexiune rapidă și sigură cu trenul între cele două capitale, Viena și Bratislava. Durata călătoriei de la Wien Hbf. către Bratislava hl.st. va scădea de la 66 la 40 de minute. În general, extinderea întărește rețeaua transeuropeană, deoarece linia este situată pe două coridoare de rețea de bază europene: coridorul baltic-adriatic și coridorul Rin-Dunăre. Transportatorii de-a lungul traseului vor beneficia de modernizarea tuturor stațiilor și a gărilor. În plus, gama P&R va fi extinsă pe toată rețeaua.


Foto&info: OBB

304 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *