Germania – Experiența a Vossloh a ajutat la modernizarea liniei de mare viteză Berlin – Hamburg în timp record

Germania - Experiența a Vossloh a ajutat la modernizarea liniei de mare viteză Berlin – Hamburg în timp record

Vossloh este unul dintre principalii jucători în modernizarea principalelor linii de transport ale Deutsche Bahn. Deutsche Bahn tocmai a finalizat cu succes modernizarea mai multor tronsoane de cale cu o lungime totală de aproximativ 193 de kilometri pe linia de mare viteză Berlin-Hamburg, la un cost total de aproximativ 100 de milioane de euro. Vossloh a livrat șinele lungi prefabricate cu o lungime totală de aproximativ 400.000 de metri de la fabricile sale de sudură la timp și a fost responsabilă de logistica generală a șinelor. Din 11 septembrie 2021, 34 de unități feroviare majore lucrează la proiect cu o organizare logistică eficientă, în principal în weekend și noaptea, pentru a minimiza impactul asupra traficului. În ciuda celor mai strânse intervale de timp și a cantităților enorme de materiale, Vossloh a respectat toate termenele de livrare și, astfel, a contribuit semnificativ la implementarea cu succes și programată a modernizării liniei.

„Odată cu implementarea acestui proiect major pe una dintre cele mai importante legături feroviare din Germania, am îndeplinit împreună o sarcină cu adevărat grea. Aș dori să mulțumesc Deutsche Bahn pentru încrederea acordată nouă și celor peste 100 de angajați din divizia Lifecycle Solutions care au stăpânit cu succes provocările logistice și de timp pentru a satisface complet clientul nostru”, spune Jan Furnivall, Chief Operating Officer al Vossloh AG, adăugând: „În urma modernizării liniei, Deutsche Bahn poate oferi acum 60 de trenuri pe zi pe ruta dintre cele mai mari două orașe ale Germaniei, cu schimbarea orarului din 12 decembrie 2021. Suntem mândri că, cu soluțiile noastre personalizate aducem o contribuție importantă la schimbarea necesară în transport și, astfel, permițând o mobilitate mai durabilă.”

Proiectul de modernizare, care a fost finalizat în luna decembrie 2021, este legat de strategia „Strong Rail” a Deutsche Bahn, care urmărește să aducă mai mult trafic pe șine. Fondurile provin, de exemplu, din cel de-al treilea „Acord de servicii și finanțare (LuFV)” încheiat între guvernul federal și Deutsche Bahn în ianuarie 2020. Conform acestui acord, aproximativ 86 de miliarde de euro vor fi investite în întreținerea și modernizarea căii ferate existente până în 2030. Aceasta corespunde unei creșteri a finanțării cu 54% față de acordul anterior. Se pare că Deutsche Bahn investește o sumă record de 12,7 miliarde de euro în infrastructura feroviară în 2021.

Foto: mobilitate.eu
Info: Vossloh253 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *