Bombardier instalează sistemul ERTMS pe tronsonul Varșovia – Białystok al proiectului Rail Baltica
Transport

Bombardier instalează sistemul ERTMS pe tronsonul Varșovia – Białystok al proiectului Rail Baltica

Pe ruta feroviară internațională Varșovia – Białystok, sistemul european de gestionare a traficului feroviar de nivel 2 al ERTMS / ETCS va fi mai eficient și mai sigur. PKP Polish Railways S.A. a semnat un contract de peste 98 de milioane PLN pentru construcția sistemului. Investiția implică finanțare UE în cadrul CEF.

Sistemul modern ERTMS / ETCS va crește randamentul liniei în traficul de pasageri și mărfuri în Polonia și Europa. Pe 28 august 2019 PKP Polskie Railways S.A. și compania Bombardier Transportation (ZWUS) Polska Sp. z oo, au semnat contractul „proiectarea și construcția sistemului ERTMS / ETCS pe linia E75 pe secțiunea Varșovia Rembertów-Białystok” în Proiecte CEF și „pe linia E 75 suplimentară”.

Proiectul prevede dotarea a 176 km de linii între Varșovia Rembertowem și Białystok cu dispozitive moderne de control-comandă și semnalizare. Acesta va cuprinde 12 stații care sunt administrate de la trei centre locale de control principale, Małkini și Białymstoku.

Nivelul 2 ERTMS cuprinde două componente: Sistemul european de control al trenurilor (ETCS) și sistemul de comunicații GSM-R (GSM-Railways). Funcționează utilizând echipamentele de cale ferată ETCS și sistemul de radiocomunicații mobile GSM-R. Adaptarea și dotarea corespunzătoare necesită, de asemenea, echipamente la bordul locomotivelor.


Foto&info: PKP Polish railway lines S.A.

125 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *