Estonia – Tallinn împrumută de la BEI 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea mobilității

Estonia - Tallinn împrumută de la BEI 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea mobilității

După ce a primit titlul de Capitală Verde Europeană 2023, Tallinn investește masiv în soluții durabile și ecologice. Acum, Banca Europeană de Investiții (BEI) și orașul Tallinn au semnat un acord de împrumut de 100 de milioane de euro în sprijinul programului integrat de reînnoire și dezvoltare urbană durabilă al orașului.

Mihhail Kõlvart, primarul orașului Tallinn a comentat: „Mă bucur că Tallinn are oportunitatea de a colabora cu BEI pentru a îmbunătăți infrastructura noastră urbană. BEI a ajutat Tallinn de multe ori în trecut, de exemplu în 2017. Acest lucru ne-a oferit oportunitatea de a investi în infrastructură și soluții durabile și de a îmbunătăți viața cetățenilor noștri.”

Finanțarea va fi folosită pentru realizarea planurilor municipalității în ceea ce privește renovarea școlilor, școlilor profesionale și locuințelor sociale, precum și îmbunătățirea mobilității durabile în oraș. Aceasta va veni sub forma unor piste de biciclete și străzi pietonale modernizate, dar se va referi și la modernizarea străzilor existente. O altă prioritate va fi modernizarea piețelor și parcurilor publice din jurul orașului, un beneficiu foarte direct și vizibil atât pentru rezidenți, cât și pentru vizitatori. În cele din urmă, finanțarea sprijină, de asemenea, îmbunătățiri ale infrastructurii municipale, cum ar fi iluminatul stradal, centrele de deșeuri și rețelele de apă și canalizare.

Vicepreședintele BEI, Thomas Östros, a declarat: „Viitorul orașelor trebuie să fie sustenabil, iar BEI a apreciat cu adevărat abordarea Tallinnului de a-și reînnoi și dezvolta infrastructura urbană. Clădiri mai eficiente din punct de vedere energetic, mai mult spațiu pentru biciclete și spații publice mai bune sunt cu siguranță în conformitate cu ceea ce ar trebui să finanțăm. Banca Europeană de Investiții a sprijinit orașul Tallinn din 2008 și suntem bucuroși să continuăm să facem acest lucru.”

Foto&info: Visit Tallin/BEI190 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *