Estonia – BEI finanțează o companie ce dezvoltă roboți de livrare autonomă a produselor în orașe

Estonia - BEI finanțează o companie ce dezvoltă roboți de livrare autonomă a produselor în orașe

Starship Technologies, cel mai important furnizor mondial de servicii de livrare autonomă, a anunțat că a convenit asupra unui acord de facilitate de cvasi capitaluri proprii de 50 de milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI).

Departamentul de creditare al Uniunii Europene (UE) și unul dintre cei mai mari furnizori de finanțare pentru schimbările climatice, BEI sprijină proiecte care promovează prioritățile și obiectivele UE. Această finanțare, care este sprijinită de Fondul European pentru Investiții Strategice, a fost facilitată printr-un împrumut de risc și va fi folosită pentru cercetare și dezvoltare, inclusiv pentru construirea a mii de roboți la unitatea de inginerie și inovare a Starship din Tallinn.

Starship își oferă deja serviciile în multe părți ale UE, Marea Britanie și SUA în orașe, campusuri universitare și campusuri industriale, extinderea ulterioară fiind planificată în viitorul apropiat. Starship poate face livrări oriunde operează – orașe și campusuri întregi. Roboții funcționează din 2018. Zilnic, roboții Starship încheie numeroase livrări la rând 100% autonom, inclusiv cu traversări de drumuri. Acesta este motivul pentru care costul livrării autonome este acum mai mic decât echivalentul uman, despre care se crede că este o premieră mondială pentru orice companie de livrare de roboți, în timp ce majoritatea celorlalți sunt încă controlați majoritar de oameni și în modul pilot.

Starship Technologies operează comercial zilnic în întreaga lume. Roboții săi cu emisii zero fac peste 100.000 de traversări rutiere în fiecare zi și au finalizat peste 2,5 milioane de livrări comerciale și au parcurs 5 milioane km la nivel global, mai mult decât orice alt furnizor autonom de livrare.

Aplicația Starship Food Delivery este disponibilă pentru descărcare pe iOS și Android. Pentru a începe, clienții aleg dintr-o gamă de alimente sau băuturi preferate, apoi lasă punctul unde doresc să aibă loc livrarea. Utilizatorul poate apoi urmări cum robotul face livrarea printr-o hartă interactivă. Odată ce robotul sosește, clientul primește o alertă și apoi se poate întâlni cu robotul și îl poate debloca prin aplicație.

Starship Technologies revoluționează livrările cu roboți autonomi care călătoresc pe trotuare și piste dedicate. Roboții sunt proiectați să livreze alimente, cumpărături și pachete la nivel local în câteva minute. Roboții de livrare au parcurs milioane de mile și au finalizat peste 2,5 milioane de livrări autonome în întreaga lume. Starship a fost fondată de Ahti Heinla și Janus Friis (Arhitect șef și co-fondator Skype), iar Alastair Westgarth este CEO.

Foto&info: BEI369 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *