Enel testează primul sistem de stocare a energiei feroviare pe rețeaua Russian Railways RZhD

Enel testează primul sistem de stocare a energiei feroviare pe rețeaua Russian Railways RZhD

Enel, prin intermediul unității avansate de servicii energetice Enel X și RusEnergoSbyt, furnizor de energie și asociație în participațiune între Enel și ESN, a semnat un acord de parteneriat cu compania feroviară Russian Railways RZhD. Astfel, cele două companii se vor alătura, în principal, dezvoltării unor sisteme inovatoare de stocare a energiei care vor fi instalate în întreaga rețea feroviară a țării. Aceasta este prima dată când acest tip de tehnologie pe bază de baterii este utilizată în sectorul feroviar.

Acordul a fost semnat de CEO-ul și directorul general al Enel, Francesco Starace și directorul general al RZhD, Belozerov Oleg Valentinovici, în contextul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg, cu scopul de a contribui la stabilizarea rețelei feroviare rutiere de electricitate și pentru a evita upgrade-urile costisitoare care ar putea fi altfel necesare.

„Acest proiect reprezintă un excelent exemplu al modului în care ne bucurăm de prezența noastră globală pentru a aduce tehnologii noi și inovatoare pe cele mai importante piețe din întreaga lume. Anunțul de astăzi este un pas înainte interesant pentru Enel în Rusia și ne permite să diversificăm în continuare portofoliul nostru de stocare care oferă soluții adaptate cerințelor specifice ale clienților și ale pieței acestora „, a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel. „Este o plăcere să anunțăm această colaborare cu o companie importantă precum Căile Ferate Ruse, cu care ne-am bucurat de o relație valoroasă și de colaborare de-a lungul multor ani”.Foto: Pixabay

1.079 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *