Electroputere VFU Pașcani anunță finalizarea reparației R9 la primul din lotul de 50 automotoare Desiro pentru CFR Călători

Electroputere VFU Pașcani anunță finalizarea reparației R9 la primul din lotul de 50 automotoare Desiro pentru CFR Călători

Electroputere VFU Pascani SA transmite că a finalizat cu succes reparația capitală de tip R9 la automotorul Desiro cu numărul AM 2072, acesta fiind primul din cele 50, la care compania are semnat acord cadru cu SNTFC „CFR Calatori” SA. Automotoarele Desiro SR20D, cunoscute popular ca „Săgeți Albastre”, au fost achiziționate de SNTFC CFR Călători SA în perioada 2003-2007, transmite compania.

Reviziile capitale de tip R9 se realizează la 12 ani de operare sau la 2 milioane km parcurși și reprezintă un proiect complex, prin care se dezasamblează și se verifică, repară sau schimbă toate subansamblele automotorului, mai puțin motoarele acestuia:
– Boghiul motor 1 și 2 – Demontare boghiu motor in subansamble, spălare, curățare, constatare, reparare și/sau înlocuire elemente.
– Reparație osii motoare cu atac de osie simplu, atac de osie simplu, osii motoare cu atac de osie dublu, atac de osie dublu.
– Boghiu purtător – Demontare boghiu purtător in subansamble, spălare, curățare, constatare, reparare și/sau înlocuire elemente.
– Reparație osii libere.
– Cupla automată -demontare, verificare, reparare cu înlocuire de elemente.
– Instalația de climatizare și instalația de încălzire – demontare, verificare, reparație.
– Stația de încărcare baterii acumulatori – verificare și reparare.
– Reparare modul principal WC .
– Repararea ușilor de acces.
– Reparație, verificare ferestre si înlocuire geamuri sparte sau fisurate.
– Reparație intercomunicații (articulație vagon, burdufuri de intercomunicație).
– Demontare, verificare, reparare scaune și strapontine, inclusiv înlocuire tapițerie.
– Verificarea, repararea instalațiilor din postul de conducere.
– Verificarea și reparația instalației electrice: baterie rețea bord, instalație comandă, instalație INDUSI, calculator frână, controler tracțiune frână, instalația de vitezometre.
– Sistem combustibil – demontare, verificare, reparație cu înlocuiri.
– Reparație sisteme de frânare (frâna magnetică, frâna pneumatică, uscătorul de aer, frâna de rastare, instalația uns buza bandajului și nisipar, cilindrii de frână și timonerie).
– Caroseria automotorului – curățare, verificare, reparații după caz, vopsire exterioară.
– Probe finale.

Electroputere VFU Pascani SA are experiența reviziei de tip R8 efectuată cu succes la toate cele 57 automotoare contractate cu CFR Călători și depune toate diligențele și eforturile pentru a duce la bun sfârșit noul proiect asumat, în condițiile în care licitația a fost inițiată la finalul anului 2021 iar prețul materialelor și subansamblelor a crescut cu până la 40-50%.

Foto&info: Electroputere VFU Pașcani

1.659 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *