Directorii infrastructurii și companiilor feroviare europene au discutat despre interoperabilitate și viitorul sectorului feroviar

Directorii generali ai infrastructurii feroviare europene au discutat despre interoperabilitate și viitorul sectorului feroviar

Pe 13 iunie, la Berna, directorii executivi ai companiilor de infrastructură feroviară au discutat măsuri de îmbunătățire a mediului operațional al întreprinderilor feroviare, acordând o atenție deosebită creșterii cotei modale de transport feroviar de marfă la 30% până în 2030. Organizate în comun de către Comunitatea Europeană a Căilor Ferate și a Societăților de Infrastructură (CER) și asociația managerilor europeni de infrastructură feroviară (EIM), reuniunile anuale dintre șefii companiilor de infrastructură feroviară oferă o platformă pentru schimbul de informații și experiență între companiile de infrastructură feroviară în vederea găsirii de soluții comune pentru sprijinirea traficului feroviar în Europa.

Directorii executivi ai companiilor de infrastructură feroviară au discutat soluția inteligentă de limbă, inclusiv inteligența artificială, pentru o comunicare eficientă și sigură între mecanicii de tren și cei care semnalează traseul de trecere a frontierei și setările multilingve. Aceste soluții pragmatice vizează îmbunătățirea comunicării și interoperabilității, precum și reducerea costurilor pentru întreprinderile feroviare, respectând în același timp cerințele actuale ale UE în materie de limbă.

Reuniunea a oferit, de asemenea, posibilitatea de a discuta cu operatorii de transport feroviar de marfă cu privire la procesele și rolurile pentru o coordonare internațională eficientă în cazul întreruperilor internaționale. Pentru a avea succes, au fost identificate punctele de vedere ale liniilor de redirecționare de-a lungul coridoarelor europene de transport feroviar de marfă ca fiind de o importanță majoră. Managerii de infrastructură au discutat despre importanța armonizării proceselor operaționale în vederea îmbunătățirii interoperabilității și au invitat guvernele să investească în modernizarea parametrilor liniei de redirecționare.

Directorii generali ai companiilor de transport feroviar de marfă, reprezentând coaliția de transport feroviar de marfă și administratorii de infrastructură, împreună cu reprezentanții ministerelor de transport, au discutat măsurile necesare pentru transformarea transportului feroviar de marfă într-un sistem de transport feroviar performant, eficient și durabil, feroviar. Administratorii de infrastructură și-au promis sprijinul prin intensificarea eforturilor lor de a facilita accesul la infrastructură, îmbunătățirea planificării și fiabilității trenurilor și simplificarea operațiunilor de tren cu gestionarea dinamică a traficului, cu scopul final de a crea o infrastructură standardizată de mare capacitate pentru transportul feroviar de marfă.

Directorul executiv al CER, Libor Lochman, a declarat: „Discuțiile de astăzi s-au axat pe găsirea de soluții pragmatice pentru îmbunătățirea mediului de operare pentru operatorii feroviari. Aceasta a arătat că pentru a avea succes, trebuie să ne intensificăm efortul și cooperarea dintre administratorii de infrastructură, întreprinderile feroviare, precum și autoritățile naționale și europene „.

Directorul executiv al EIM, Monika Heiming, a declarat: „Rolul administratorilor infrastructurii feroviare în furnizarea soluției pentru problemele de mobilitate de astăzi și de mâine a fost subliniat încă o dată. Administratorii infrastructurii feroviare și-au intensificat cooperarea pe diferite platforme și continuă să facă acest lucru. Cele mai bune practici de pe piață trebuie abordate la nivel european. „


Foto: mobilitate.eu

585 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *