Designul tramvaiului Avenio pentru Doha a fost onorat cu premiul „Red Dot”

Tramvaiul Siemens Avenio pentru Doha, Emiratele Qatarului a fost onorat cu prestigiosul premiu „Red Dot” pentru designul produsului 2017. Designul minimalist și alterat al tramvaiului completează mediul înconjurător și reflectă arhitectura modernă a Campusului Educațional din orașul Doha. Linii pure, suprafețe albe generoase și ferestre întunecate caracterizează exteriorul tramvaiului. Umbrirea specială pe acoperiș și geamul izolat colorat asigură confortul pasagerilor chiar și la temperaturi exterioare extreme. Ambianța strălucitoare și aerisită a interiorului, tapițeria de scaune subțire și polii de apreciere concepuți elegant, subliniază caracterul modern al tramvaiului. Designul lui Avenio a fost creat în colaborare cu agenția de design „Yellow Window”.

În 2012, Siemens a primit comanda de la Fundația Qatar pentru livrarea unui sistem de tramvai la cheie pentru Doha. Avenio va opera pe o linie de 11.5 kilometri în Orașul Educațional din Doha, traseu complet fără linii aeriene de contact. Tramvaiele sunt echipate cu sistemul hibrid de stocare a energiei Sitras HES, care se încarcă rapid chiar și în timpul celei mai scurte stații. Cu funcționarea fără catenară, modelul Avenio servește drept model pentru un sistem de transport rapid și eficient. În același timp, tehnologia deschide noi perspective pentru proiectarea vehiculelor și are un impact pozitiv asupra peisajului urban.

Siemens livrează 19 tramvaie cu trei secțiuni. Construite în Viena, tramvaiele sunt echipate special pentru exploatarea în condițiie climatice extreme din Qatar. În plus față de sistemul lor de climatizare, tramvaiele au o nuanță specială pe acoperiș pentru a proteja echipamentul electric de căldură intensă de la soare.

Foto: Andrei Marian

832 Vizualizări