DB a prezentat viitoarele trenuri inovative Talgo ECx

DB a prezentat viitoarele trenuri inovative Talgo ECx

Deutsche Bahn (DB) a semnat contractul cu producătorul spaniol Talgo pentru furnizarea a 23 de trenuri noi pentru distanțe lungi. Având în vedere titlul de lucru „ECx”, noile trenuri vor fi utilizate pentru extinderea flotei de trenuri DB începând cu anul 2023. Vagoanele de călători cu locomotive sunt extrem de versatile, făcându-le un plus ideal pentru flota DB. Deutsche Bahn își extinde constant flota de vehicule pentru distanțe lungi pentru a crea o capacitate suplimentară de transport. Aceasta permite companiei să ofere pentru pasageri produse mai bune și un nivel mai ridicat de confort.

Trenurile ECx vor circula pe o rută transfrontalieră de la Berlin la Amsterdam, reducând timpul de călătorie pe această rută cu circa 30 minute la 5 ore și 50 de minute. Trenurile noi vor fi utilizate și pe legăturile turistice către Westerland (Sylt) și Oberstdorf. ECx permite Deutsche Bahn să ofere călătorilor săi un adevărat confort ICE: în afară de Wi-Fi, include, de asemenea, o mulțime de spații pentru bagaje, bistro de bord și date în timp real pentru a informa pasagerii. Acest tren stabilește un nou standard pentru accesibilitate. La fiecare ușă, călătorii pot intra în tren la înălțimea platformei fără a urca pe orice scară, facilitând astfel călătoria tuturor pasagerilor și permițând pasagerilor din scaunele cu rotile să vină la bord independent.Prima comandă de 23 de trenuri de 550 milioane EUR face parte dintr-un acord-cadru DB semnat cu producătorul spaniol Talgo pentru până la 100 de locomotive multi-sistem și vagoane de pasageri. În cadrul unei proceduri europene de atribuire a contractului, Talgo a depus oferta cea mai atractivă și a obținut contractul.

Fiecare garnitură este alcătuită dintr-o locomotivă multi-sistem și 17 vagoane. În total, trenurile au 570 de locuri – 85 în clasa întâi și 485 în clasa 2a. Trenurile pot circula la o viteză maximă de 230 km / h. Când mersul se va schimba în decembrie 2023, DB va utiliza noile trenuri pe distanțe lungi pentru rute care pleacă la fiecare două ore între Berlin și Amsterdam. Timpul de tranzit de-a lungul acestei rute va fi scurtat cu 30 de minute pentru a ajunge la 5 ore și 50 de minute. Acest lucru este posibil datorită faptului că utilizarea locomotivei multi-sistem elimină necesitatea de a schimba locomotive la frontieră. În plus, ECx va rula în destinații turistice în Marea Nordului și în Alpi: începând cu vara anului 2024, există planuri de utilizare pe rutele Westerland-Köln, Westerland-Frankfurt-Karlsruhe, Westerland-Berlin și Oberstdorf-Köln.Foto&info: Talgo

1.387 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *