DB a comandat încă 17 trenuri ICE 3neo de la Siemens Mobility

DB a comandat încă 17 trenuri ICE 3neo de la Siemens Mobility

Siemens Mobility anunță că va livra către Siemens Mobility va livra Deutsche Bahn (DB) alte 17 trenuri ICE 3neo în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro. Flota ICE 3neo, bazată pe platforma Velaro MS, va crește apoi la un total de 90 de trenuri. Deutsche Bahn a comandat pentru prima dată 30 de trenuri ICE 3neo de la Siemens Mobility în iulie 2020 urmate de alte 43 de trenuri în ianuarie 2022.

Cu această nouă comandă, a fost finalizat acordul-cadru inițial pentru 90 de trenuri semnat în iulie 2020. Trenurile ICE 3neo vor fi fabricate la uzina Siemens Mobility din Krefeld și livrate până în august 2028. Trenurile comandate au intrat în serviciul de călători din decembrie 2022, după ce au fost construite în timp record.

Cu viteza maximă de 320 km/h, ICE 3neo este unul dintre cei mai rapizi membri ai flotei ICE. Trenul are 439 de locuri și numeroase inovații care oferă confort și comoditate îmbunătățite:

– Geamuri speciale pentru recepție stabilă a semnalului mobil
– Opt spații pentru biciclete în fiecare tren
– Rafturi de bagaje reproiectate cu mai mult spațiu
– Tonuri de iluminare care se schimbă în funcție de momentul zilei
– Suporturi pentru tablete și prize la toate locurile, inclusiv clasa a II-a
– Uși suplimentare pentru îmbarcare și coborâre mai rapidă în stații
– Un nou lift de ușă pentru a oferi acces mai ușor pentru utilizatorii de scaune cu rotile

Trenurile cu opt vagoane sunt echipate cu patru sisteme de tensiune diferite, astfel încât să poată furniza în viitor servicii transfrontaliere pe conexiuni internaționale din Germania către Belgia și Țările de Jos.

Foto: mobilitate.eu

461 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *