DB pregătește trenuri la jumătate de oră pe ruta Hamburg-Berlin din 2021
Transport

DB pregătește trenuri la jumătate de oră pe ruta Hamburg-Berlin din 2021

Operatorul feroviar german DB a anunțat pe 7 mai că vor fi lansate servicii feroviare la jumătate de oră pe ruta Hamburg-Berlin din decembrie 2021, cu șase trenuri zilnice suplimentare și o creștere cu 20% a capacității de transport.

Astfel, șase noi trenuri ICE Hamburg – Berlin vor funcționa în fiecare direcție, completând serviciile existente Hamburg – Berlin – Halle / Leipzig – München ICE și Hamburg – Berlin – Praga EuroCity. Acest lucru va duce numărul total de trenuri care leagă cele două orașe la 30 pe zi în fiecare direcție.

Capacitatea de transport va crește de la 30.000 de locuri pe zi în mersul din prezent până la 36.000 din decembrie 2021. DB afirmă că se află în prezent în discuții cu autoritățile regionale de transport din Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern (VMV) și Berlin (VBB) privind optimizarea mersului trenurilor pentru a oferi servicii suplimentare pe distanțe lungi.

DB anunță că serviciul de transport feroviar la jumătate de oră este în concordanță cu proiectul Deutschland-Takt, care prevede servicii frecvente interurbane frecvente în întreaga țară.Foto: mobilitate.eu

252 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *