DB Cargo și SNCF solicită o revoluție a mobilității în favoarea transportului feroviar de marfă

DB Cargo și SNCF solicită o revoluție a mobilității în favoarea transportului feroviar de marfă

Alexander Doll, membru DB Bord pentru finanțe, transport de marfă și logistică și CEO-ul SNCF Logistics, Alain Picard, solicită o revoluție a mobilității în favoarea transportului feroviar de marfă.

„În secolul al XIX-lea, calea ferată a fost simbolul revoluției industriale din Europa. Astăzi, depinde de noi să devenim simbolul revoluției de mobilitate și logistică din secolul XXI”, scriu Doll și Picard într-un editorial comun pentru Deutsche Verkehrszeitung. Transportul de marfă rămâne subutilizat astăzi, susțin, în ciuda avantajelor sale clare: exploatarea ecologică, eficiența energetică, siguranța și eficiența costurilor atunci când sunt luate în considerare externalitățile.

Potrivit ambilor manageri, „trenurile sunt soluția pentru o creștere durabilă în Europa. Ele trebuie să fie plasate în centrul viitorului transport de marfă și trebuie să constituie coloana vertebrală a lanțurilor logistice europene pentru a deveni o bază durabilă pentru fluxurile de mărfuri în Europa.” Acesta este singurul mod în care economia europeană poate realiza o creștere puternică de durată, în timp ce își îndeplinește obiectivele de mediu, spun Doll și Picard. OCDE a estimat că importurile și exporturile în Europa vor urca cu 30% de la nivelurile lor curente până în anul 2030.

În acest context, Dole și Picard indică inițiativa comună „Transportul feroviar de marfă” a companiilor feroviare europene și campania „Noah’s Train” ca exemple de cooperare internațională care vizează creșterea cotei de transport feroviar în transportul total de mărfuri în Europa. „Fără calea ferată, Europa nu ar fi probabil ceea ce este astăzi. Și cu cât promovează mai mult empatic transportul feroviar, cu atât va reuși să navigheze viitoarea tranziție către energia durabilă. Căile ferate au avantajele necesare pentru a prospera în viitor, „spun Doll si Picard.


Foto&info: DB Cargo

549 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *