Danemarca a inaugurat prima cale ferată de mare viteză dar va circula cu aceleași trenuri cu viteză crescută

Danemarca a inaugurat prima cale ferată de mare viteză dar va circula cu aceleași trenuri cu viteză crescută

Deschiderea primei linii de cale ferată de mare viteză din Danemarca marchează o piatră de hotar majoră în cei opt ani de activitate ai proiectului pentru companiaAtkins. Cu partenerii din joint venture, Vössing, EKJ și Sweco, Atkins, membru al grupului SNC-Lavalin, a condus consorțiul care a livrat contractul tehnic de 200 milioane DKK pentru Banedanmark (Rail Net Denmark). Totuși, deși calea ferată este de mare viteză, operatorul național va circula cu aceleași garnituri de tren, cu viteză sporită.

Linia de cale ferată de mare viteză din Danemarca funcționează pe linii balastate și susține transportul feroviar mixt. Aceasta diferențiază calea ferată daneză de cele mai multe linii de mare viteză din lume și necesită o inovație constantă asupra standardelor existente pentru feroviar de mare viteză pentru a se potrivi cu configurația complexă a Banedanmark. Ca parte a acestui fapt, Atkins a dezvoltat un nou design pentru switch-urile de mare viteză care oferă un confort mai mare pasagerilor, precum și o soluție inovatoare pentru un nou design al liniilor bazat pe studiile altor modele de căi ferate de mare viteză din întreaga lume.

Atkins a finalizat toate proiectele și documentația construită pentru calea ferată într-un singur model 3D integrat pentru a preveni orice conflict fizic și pentru a facilita munca contractorilor. Celelalte lucrări ale consorțiului asupra proiectului au inclus managementul de proiect; optimizarea alinierii; contribuția la strategia de licitație; elaborarea specificațiilor de sistem pentru sistemul catenar aeriene, inclusiv testarea sistemului; stabilirea condițiilor-cadru pentru poduri; pereți de retenție, pasaje de faună și drumuri; și RAMS (fiabilitate, disponibilitate, mentenabilitate și siguranță). În faza inițială a proiectului, consorțiul a realizat, de asemenea, coordonarea interfeței cu cele două programe majore ale Banedanmark, Programul de semnalizare (ERTMS) și Programul de electrificare.

Atkins a câștigat numeroase contracte suplimentare și în prezent lucrează la finalizarea conexiunii feroviare de mare viteză cu calea ferată existentă la stația din Ringsted și la stația Vigerslev din Valby. Conexiunea Valby oferă un excursie pentru a se asigura că trenurile de marfă din Suedia către Roskilde pot traversa pasajele pe noua cale ferată de mare viteză. Atkins a lucrat la o serie de proiecte feroviare de mare viteză în întreaga lume și este în prezent partener de livrare pentru faza 1 a HS2 ca parte a unui joint-venture cu CH2M și SENER.Foto&info: Atkins

1.490 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *