Danemarca – BEI finanțează achiziția a 100 de rame electrice pentru DSB

Danemarca - BEI finanțează achiziția a 100 de rame electrice pentru DSB

DSB a finalizat un acord de împrumut pe 25 de ani cu Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 500 de milioane de euro, pentru achiziția de noi garnituri de tren. Compania feroviară daneză va achiziționa 100 de noi unități multiple electrice, înlocuind trenurile vechi alimentate cu motorină (modele IC3 și IC4). Modernizarea flotei sale va permite DSB să facă față creșterii viitoare anticipate a traficului de pasageri, să înlocuiască garnituri de tren mai vechi și să răspundă cererii viitoare pentru mai multe servicii cu o calitate și fiabilitate mai bune.

„Noile garnituri electrice vor fi coloana vertebrală a viitorului transport public din Danemarca, iar investiția reprezintă o contribuție semnificativă la tranziția ecologică a societății daneze. DSB este foarte mulțumit de cooperarea de lungă durată cu BEI și de încrederea pe care BEI le arată prin furnizarea de finanțare pe termen lung pentru DSB. Este foarte satisfăcător pentru DSB că inițiativele și planurile noastre pentru un transport public mai durabil sunt recunoscute și că, pe această bază, putem atrage finanțare de la unul dintre cei mai de încredere creditori de pe piață”, a declarat Flemming Jensen, CEO al DSB.

Prin înlocuirea trenurilor cu motor diesel cu unități electrice, acordul de împrumut se încadrează în cadrul politicii de mediu a DSB și al programului său strategic pentru un trafic feroviar sigur în Danemarca. Trenurile vor fi utilizate în principal pe rețeaua centrală daneză, care leagă Iutlanda cu regiunea Copenhaga, în timp ce o parte a materialului rulant va deservi și regiunea Sjᴂlland.

„Sunt mulțumit că BEI a reușit să sprijine DSB în realizarea acestei tranziții durabile, înlocuind trenurile cu motorina cu material rulant electric curat și eficient”, a declarat vicepreședintele BEI, Christian Kettel Thomsen. „Nu ar trebui să subestimăm importanța și contribuția traficului feroviar la limitarea impactului schimbărilor climatice. Calitatea serviciilor și confortul trenurilor sunt factori importanți în încurajarea oamenilor să treacă de la naveta cu mașina la utilizarea transportului public.”

Foto&info: DSB/BEI307 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *