Daimler Trucks intră pe piața din SUA cu noi modele inovative de camioane electrice

Daimler Trucks intră pe piața din SUA cu noi modele inovative de camioane electrice

Daimler Trucks creează o organizație globală pentru e-mobilitate, inclusiv cu o nouă funcție de conducere, prezentând două camioane noi, complet electrice, de la Freightliner, principalul său brand de camioane din SUA. O versiune complet electrică a modelului Freightliner eM2 106 acoperă segmentul mediu (9-12 tone GVW). Daimler Trucks America de Nord (DTNA) intenționează să predea un prim lot de de aproximativ 30 de camioane electrice către primii săi clienți din SUA în cursul acestui an. Așa cum se întâmplă deja în cazul camioanelor ușoare FUSO eCanter și a eActros-ului mediu Mercedes-Benz, obiectivul companiei este de a câștiga experiență în eTrucks, colaborând cu clienții pentru a stabili modul în care camioanele electrice pot fi desfășurate eficient în timpul zilei transport de zi.

Cu cele două camioane electrice de la Freightliner, eActros-ul Mercedes-Benz, FUSO eCanter, autobuzul urban complet Mercedes-Benz Citaro și autobuz școlar Thomas Built Saf-T Liner C2 Jouley, formează un portofoliu de vehicule comerciale complet electrice oferite de Daimler Trucks in SUA.

eCascadia Freightliner se bazeaza pe Cascadia, cel mai de succes camion greu pe distante lungi (clasa 8) pe piata din America de Nord. 730 CP sunt generați aproape în tăcere sub capota caracteristică lungă, în stil american. La 550 kWh, bateriile sale oferă suficientă energie pentru o rază de până la 400 km și pot fi reîncărcate la aproximativ 80 de procente în 90 de minute pentru a acoperi încă 320 de kilometri.

Freightliner eM2 106 este destinat operațiunilor de distribuție locală și serviciilor de livrare ultima distanță. Bateriile noii versiuni electrice oferă 325 KWh până la 480 CP. Autonomia eM2 este de aproximativ 370 km (230 mile). Bateriile pot fi reîncărcate la aproximativ 80% în 60 de minute, suficient pentru o distanță de aproximativ 300 km (184 mile).

Până la sfârșitul acestui an, un total de aproximativ 30 de unități din aceste modele vor ajunge la primii clienți din America de Nord. Cu această flotă de inovare, DTNA colaborează cu companiile de transport în operațiunile de zi cu zi pentru a afla mai multe despre misiunile de transport pentru camioanele fără emisii, pentru a răspunde nevoilor clienților chiar mai bine în dezvoltarea permanentă a sistemelor electrice de acționare.Foto&info (c) Daimler Trucks America de Nord (DTNA)

1.384 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *