Cehia – CZ Loko va moderniza 14 locomotive seria 742 pentru CD

Cehia - CZ Loko va moderniza 14 locomotive seria 743 pentru CD

Toate cele 14 locomotive din clasa 742 pe care Czech Railways (ČD) le are în flota sa vor trece prin modernizare completă la CZ LOKO. Compania este câștigătoarea licitației anunțate anul trecut. Contractul de peste 684 milioane CZK a fost semnat de reprezentanții ambelor companii. Primul vehicul va fi preluat de transportatorul național până la sfârșitul lunii februarie 2023, iar ultimul până la sfârșitul lui 2024.

„Modernizarea complexă a locomotivelor din clasa 742 la EffiShunter 1000M se încadrează în Strategia noastră 2030, al cărei scop este acela că dorim să îmbunătățim o parte semnificativă a materialului nostru rulant. Împreună cu Clasa 750.7, acestea vor fi destinate trenurilor cu tracțiune independentă pe coridoare echipate cu Sistemul european de control al trenurilor (ETCS), sub supravegherea exclusivă a căruia rețeaua feroviară va fi operată de la 1 ianuarie 2025”, explică Michal Kraus. , Membru al Consiliului și Director General adjunct al Căilor Ferate Cehe pentru Servicii.

CZ LOKO folosește denumirea comercială EffiShunter 1000M pentru proiectul de modernizare a locomotivelor din clasa 742 la clasa 742.71X, deoarece fabrică locomotive noi, de primă clasă, din fostele locomotive diesel ČKD cu patru axe din anii 1977 până în 1986.

„Modernizarea complexă se bazează pe clasa ‘EffiShunter’, iar în ceea ce privește costurile de dezvoltare și timpii de livrare a componentelor, acest tip este foarte unificat, deși vor exista multe alte modificări la vehicule datorită utilizării lor pentru serviciul de pasageri. Obiectivul unificării nu este doar abilitatea de a oferi un raport rezonabil preț/performanță, ținând cont de creșterile extreme ale prețurilor componentelor, ci și nevoia de a îndeplini termenele de livrare provocatoare și nivelurile de calitate așteptate. Apreciem foarte mult disponibilitatea și eforturile ČD, a.s. grup pentru a optimiza flota de vehicule cu tracțiune independente.” spune ing. Josef Gulyás, Vicepreședinte al Consiliului și Director General al CZ LOKO.

Modernizarea complexă are ca rezultat un vehicul aproape nou: pe lângă componentele și echipamentele standard, vehiculul este echipat cu sistemul de control al trenului ETCS, monitorizare și diagnosticare online și o nouă generație de echipamente de tracțiune și auxiliare. Doar boghiul și cadrul principal rămân originale, acestea suferă și o revizie generală și multe modificări. Motorul cu ardere de 1.000 kW permite o viteza maxima de 100 km/h.

Căile Ferate Cehe vor folosi EffiShunters 1000M pentru a realiza tracțiunea trenurilor în timpul închiderilor de tensiune, pentru rulajele tehnologice și operaționale pe liniile ETCS, în partea din față a trenurilor accidentate și pentru alte nevoi de servicii. CZ LOKO a reușit deja cu același proiect în competiția transportatorului de marfă ČD Cargo, cu care a încheiat un contract pentru modernizarea a 50 de locomotive din această clasă în 2018; alte locomotive sunt deținute de transportatorii CER și Rail Cargo Carrier, iar contractul a fost semnat tot de ODOS din Ostrava.

Foto&info: CZ Loko269 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *