CZ Loko livrează locomotive pentru ArcelorMittal Ucraina fiind primele după conflictul Rusia - Ucraina
Transport

CZ Loko livrează locomotive pentru ArcelorMittal Ucraina fiind primele după conflictul Rusia – Ucraina

CZ LOKO a obținut un succes semnificativ la export la începutul lunii iulie 2019, când a semnat un contract pentru livrarea locomotivelor EffiShunter 1600 cu grupul de oțel ArcelorMittal. În total patru locomotive vor funcționa uzina ucraineană Krivoy Rog. Locomotivele vor fi livrate în a doua jumătate a anului viitor, iar OPT Leasing Ucraina va oferi finanțare directă.

În această țară, CZ Loko a avut succes în 2007, când căile ferate ucrainene au primit prima locomotivă ČME3P-1744, modernizată în cooperare cu fabrica de reparații din Poltava și care a fost, de asemenea, prima locomotivă cu ecartament larg modernizată de CZ LOKO. Negocierile promițătoare cu căile ferate ucrainene privind punerea în aplicare a modernizării în serie, cu toate acestea, s-au încheiat prematur izbucnirea războiului la frontiera ruso-ucraineană.

În același timp, relațiile deteriorate ruso-ucrainene au însemnat și stoparea furnizării de piese de schimb ruse. La vârsta locomotivelor în funcțiune, acest lucru s-a reflectat în starea lor tehnică nu numai pentru căile ferate de stat, ci și pentru operatorii privați, precum ArcelorMittal. El operează aproximativ 200 de locomotive în cea mai mare uzină post-sovietică din Krivoy Rog.


Foto&info: CZ Loko

96 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *