CZ Loko a realizat prima locomotivă hibrid HybridShunter 400
Transport

CZ Loko a realizat prima locomotivă hibrid HybridShunter 400

CZ LOKO a prezentat două inovații la Cehia Raildays din acest an. Punctul culminant al expoziției va fi locomotiva cu două osii HybridShunter 400, care este prima locomotivă hibrid din portofoliul companiei.

“Utilizarea propulsiei hibride se bazează pe tendințele actuale, prin care tipurile de energie regenerabilă curate sunt preferate combustibililor fosili. Tehnologia utilizată este ecologică și minimizează zgomotul. Aceste avantaje se vor reflecta pe deplin în schimbarea aglomerărilor urbane, a halelor industriale și a altor operațiuni similare “, spune Jan Kutálek, Director Comercial al CZ LOKO. “De asemenea, intenționăm să folosim această tehnologie pentru a construi o locomotivă mai puternică cu patru osii hibride”, adaugă Jan Kutálek.

Unitatea hibridă este furnizată de o baterie de tracțiune cu modul de încărcare de la priza de conectare externă. Motorul de rezervă este un motor de combustie CAT C4.4. După prezentare, locomotiva va fi supusă unei încercări exigente, pe baza căreia începe producția în serie.

Mai mult, deja încercată și testată, la eveniment este prezentată și locomotiva EffiShunter 1000. Va fi prezentată locomotiva 744.110 din seria cu cinci cilindri pentru ČD Cargo. EffiShunter 1000 este produsul principal al companiei CZ LOKO. Are un motor CAT C32 cu ieșire de 895 kW. Este echipat cu toate tehnologiile moderne necesare, cum ar fi sistemul de camere, monitorizarea și diagnoza online, plăcile de siguranță pasive. Toate locomotivele EffiShunter 1000 pentru compania ČD CARGO vor fi echipate, de asemenea, cu sistemul de semnalizare ETCS.

ČD Cargo va avea la dispoziție toate cele cinci locomotive la începutul acestui an și anul viitor, după încheierea procesului de aprobare. Alte cinci locomotive fac parte din opțiune. Pentru CZ LOKO, acesta este primul succes cu EffiShunter 1000 în piața internă, după ce a câștigat contracte și în Italia și Slovenia.Foto&info: CZ Loko

125 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *