Craiova are întregul parc circulant format din tramvaie noi după zeci de ani de mers cu ruginituri

Luna martie a marcat pentru transportul public din Craiova o premieră pozitivă, primele 9 tramvaie noi dintr-un lot de 17 fiind introduse în traseu pe ruta PECO Severinului – Pasaj Electroputere, momentan singura linie de tramvai din Craiova. Cele 17 tramvaie noi au fost achizițiuonate printr-o licitație organizată de MDRAP. Tramvaiele PESA Twist, cu lungimea de 27 de metri sunt în traseu în număr de 10 la ora actuală, urmând ca până la finalul anului toate să fie introduse în circulație. Momentan nu există o procedură concretă pentru achiziția altor tramvaie noi, dar pe viitor este posibil ca autoritățile de aici să demareze noi proceduri.

Mai multe imagini si discutii despre noile tramvaie vedeti in sectiunea dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu

Cele 17 tramvaie vor acoperi principala rută de transport dintre Ford – Pasaj Electroputere – PECO Severinului și Cernele. Tramvaiele PESA Twist 145N au o capacitate de 218 călători, cu 58 de călători pe scaune, sunt echipate cu aer condiționat, prize USB, sisteme moderne de informare, spații pentru toate tipurile de călători și o cabină de conducere ergonomică, ce oferă cele mai bune condiții pentru conducătorul de tramvai.

Vechiul parc de tramvaie din Craiova era format din tramvaie Tatra, SGP și Tatra KT4D, care deși au trecut printr-o modernizare locală acum 10 ani, nu mai ofereau de mult condiții optime de călătorie, fiind vorba de tramvaie care trebuiau casate încă din anii 2000, fiind achiziționate second hand din Austria si Germania la preț de fier vechi.

FOTO: Mobilitate.eu

2.836 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *