Primăria Craiova pregătește modernizarea stațiilor de alimentare a rețelei electrice a tramvaielor

Primăria Craiova licitează servicii de proiectare pentru modernizarea liniei de tramvai Craiovița – Cernele

Primăria Craiova a atribuit un contract pentru servicii de „Realizare DALI (documentație de avizare a lucrărilor) privind – Modernizarea statiilor de redresare pentru alimentarea electrica a tramvaielor”, conform SEAP. Valoarea contractului este de 209 mii lei, acesta fiind atribuit firmei AUTOMATIC SYSTEMS S.R.L. din Craiova. Termenul de realizare a serviciilor este de 90 de zile de la semnarea contractului.

Obiectivul preconizat a fi atins este acela de a obtine o reducere a consumului general si a consumului specific de energie electrica, prin utilizarea unor echipamente noi, performante si sigure în exploatare.

Oportunitatea realizarii acestor investitii este data de faptul ca aceste statii nu au suferit nicio reparatie capitala sau interventie semnificativa, de reparare de la momentul punerii lor în functiune (anul 1987) când a fost data în exploatare linia de tramvaie) si pâna în prezent, existând riscul unorr cedari semnificative a echipamentelor specifice din incinte.

De asemenea, obiectivele generale, preconizate a fi atinse prin realizarea investitiei sunt cresterea atractivitatii utilizarii transportului public cu tramvaiele si preluarea unei parti din cota modala de utilizarea a transportului privat catre transportul public si reducerea în acest fel a emisiilor de CO2 si în consecinta gazelor cu efect de sera (G.E.S.) prin modernizarea statiilor de redresare a curentului electric furnizat retelei de alimentare a firului de contact al tramvaielor.Foto: Andrei Marian

1.749 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *