Institutul de Dezvoltare din Coreea de Sud și BERD încep o colaborare pe termen lung

Institutul de Dezvoltare din Coreea de Sud și BERD încep o colaborare pe termen lung

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Institutul pentru Dezvoltare din Coreea (KDI) au convenit la Londra să își aprofundeze colaborarea în domeniul gestionării cunoștințelor în sprijinul angajamentului și investițiilor BERD în țările sale de operațiuni. În temeiul unui Memorandum de Înțelegere (MOU), cele două părți s-au angajat să colaboreze pentru a face schimb de cunoștințe și pentru a desfășura activități comune de cercetare pe teme de interes comun. Cercetările vor cuprinde și o mare parte din domeniul infrastructurilor de transport durabil cum sunt trenurile de mare viteză și sistemele de transport urban bazate pe metrou și vehicule electrice.

BERD, o bancă de dezvoltare care activează în 38 de economii pe trei continente, a lansat recent o inițiativă de schimb de cunoștințe acumulate în procesul de tranziție pe piață. KDI, unul dintre liderii de cercetare din lume, colaborează cu Banca pentru a agrega această experiență valoroasă și a o face accesibilă pentru o gamă largă de părți interesate, de la sectorul privat la factorii de decizie politică. Guvernul Republicii Coreea oferă fonduri donatoare pentru această activitate. Primul subiect al unei astfel de cooperări este parteneriatele public-privat (PPP), în care BERD are o expertiză considerabilă.

Cele două organizații lucrează împreună, începând cu luna februarie, pentru a dezvolta un produs de cunoștințe despre PPP-uri. Publicația, care se așteaptă să fie lansată până la sfârșitul anului 2018, va include lecțiile învățate din experiențele PPP anterioare din punctul de vedere al factorilor de decizie politică, al sectorului financiar și al celui privat. Acestea vor include, de asemenea, studii de caz ale PPP din regiunea BERD și din Republica Coreea. Ședințele de schimb de cunoștințe au fost deja organizate la sediul KDI din Sejong în martie 2018 și astăzi la sediul central al BERD din Londra.

KDI este un think-tank guvernamental al Republicii Coreea care a jucat un rol esențial în susținerea transformării sociale și economice rapide a țării și în diseminarea lecțiilor dezvoltării sale rapide economice prin consultări în domeniul cercetării și politicilor. Acesta a fost clasat pe locul 1 în Asia și cel mai important grup de experți în dezvoltarea internațională, conform Raportului Global Go to Think Tank din 2017, publicat la 31 ianuarie 2018.

KDI găzduiește, de asemenea, Centrul de gestionare a investițiilor în infrastructuri publice și private (PIMAC), care acționează ca centru de excelență al PPP al Republicii Coreea. Studiile preliminare de fezabilitate privind noile proiecte de investiții publice au dus la economii bugetare de miliarde de dolari pentru guvernul țării și au contribuit la promovarea investițiilor private.Foto&info: BERD

1.158 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *