Inovativul tren Alstom Coradia iLint alimentat cu hidrogen a fost autorizat pentru operarea comercială în Germania

Alstom Coradia iLint

Coradia iLint de la Alstom, primul tren de pasageri pe bază de celule de combustie pe bază de hidrogen din lume, a primit aprobarea de către Oficiul German pentru Căi Ferate (EBA) pentru servicii de pasageri în Germania. La 11 iulie, Gerald Hörster, președintele EBA, a prezentat companiei Alstom certificatul de omologare de la Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii din Berlin.

În noiembrie 2017, Alstom și autoritatea locală de transport din Saxonia Inferioară (LNVG) au semnat un contract pentru livrarea a 14 trenuri alimentate cu hidrogen cu celule de combustie, împreună cu 30 de ani de întreținere și furnizare de combustibil. Cele 14 trenuri vor fi produse de Alstom pentru a transporta călătorii între Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde și Buxtehude din decembrie 2021. În urma acestei aprobări acordate de EBA, cele două prototipuri Coradia iLint vor intra în teste pilot în rețeaua Elbe-Weser . Serviciul cu pasageri este programat pentru sfârșitul verii.

Coradia iLint este primul tren de pasageri din lume alimentat de o celulă de combustibil pe bază de hidrogen, care produce energie electrică pentru tracțiune. Acest tren cu emisii zero emite niveluri scăzute de zgomot, evacuarea fiind doar din abur și apă condensată. Coradia iLint combină diferitele elemente inovatoare: conversia energiei curate, stocarea flexibilă a energiei în baterii și gestionarea inteligentă a puterii de tracțiune și a energiei disponibile. Conceput special pentru funcționarea pe liniile neelectrice, permite funcționarea curată și durabilă a trenurilor, asigurând în același timp un nivel ridicat de performanță.

Coradia iLint a fost proiectat de echipele Alstom din Salzgitter (Germania), centru de excelență pentru trenurile regionale, și în Tarbes (Franța), centru de excelență pentru sistemele de tracțiune. Acest proiect beneficiază de sprijinul Ministerului Economiei și Mobilității din Germania. Dezvoltarea de către Alstom a Coradia iLint a fost finanțată cu 8 milioane de euro de guvernul german, ca parte a Programului național de inovație pentru tehnologia pentru hidrogen și celule de combustibil (NIP).Foto: Andrei Marian

932 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *