Contract record de 150 de autobuze Solaris pentru Vilnius

Reprezentanții Solaris Bus & Coach S.A. au semnat un contract cu operatorul de transport din Vilnius, UAB „Vilniaus viešasis transportas” pentru livrarea a 150 de autobuze Urbino de nouă generație. 100 dintre vehiculele comandate sunt autobuze de 12 metri, celelalte 50 sunt autobuze articulate. Este cel mai mare contract pentru livrare de autobuze în Lituania din 1990.
Contractul acoperă furnizarea și finanțarea a 100 de noi autobuze Urbino 18 și 50 de autobuze noi Urbino 18, în valoare totală de peste 40 de milioane de euro. În conformitate cu termenii înțelegerii semnate, primele autobuze vor ajunge pe traseele din Vilnius în martie 2018, în timp ce restul contractului va fi livrat până la sfârșitul anului viitor. Finanțarea va fi asigurată de banca locală Luminor.

„Suntem mândri de contribuția noastră la modernizarea flotei de autobuze din Vilnius. Primul Solaris Trollinos a sosit aici în 2004, iar opt ani mai târziu, orașul a primit autobuze cu gaze naturale; în curând vom livra autobuze Urbino de ultima generație pentru locuitorii din Vilnius. Această comandă recentă deschide un nou capitol în relațiile dintre Solaris și cel mai mare operator de transport cu autobuzul din Lituania „, spune Zbigniew Palenica, vice-director executiv al Solaris.Vehiculele pentru operatorul de transport vor fi echipate cu motoare care respectă standardele Euro 6 cu emisii foarte restrictive. Cele o sută de autobuze de 12 metri vor avea motoare Cummins, în timp ce motoarele DAF vor fi utilizate pentru autobuzele articulate. Pentru a ajuta șoferii să-și îmbunătățească conducerea economică, fiecare vehicul va fi echipat cu un Economiser – un sistem de înregistrare al consumului de combustibil și al stilului de conducere.

În afară de echipamentul standard, autobuzele vor avea și un șir de alte accesorii, în beneficiul șoferului și pasagerilor: un sistem de numărare a pasagerilor, aer condiționat complet și acces gratuit la WiFi. Pasagerii care folosesc transportul public vor putea, de asemenea, să-și reîncarce telefoanele mobile utilizând unul dintre porturile USB instalate. Un sistem CCTV va fi instalat atât în interiorul autobuzului, cât și în afara autobuzului, precum și un sistem de informații de ultimă oră pentru pasageri. Pentru o siguranță sporită a călătoriei, un alcolock va fi instalat chiar lângă tabloul de bord. Acest dispozitiv de detectare a respirației împiedică șoferii beți să pornească motorul.

Este primul contract din istoria orașului pentru vehiculele Solaris cu transmisii convenționale. Până în prezent, locuitorii din Vilnius au reușit să călătorească pe troleibuzele Trollino de 15 metri și cu autobuzele Urbino 12 alimentate cu CNG. Datorită contractului de achiziție semnat cu operatorul de transport public din Vilnius, numărul de autobuze Solaris în Lituania va crește până la aproape 350. În plus, Solaris este singurul ofertant într-o licitație, care este în curs de desfășurare, pentru furnizarea a 41 de troleibuze către Vilnius.

Foto: Solaris
Isotop DZE va reduce vibratiile produse de echipamentele materialului rulant feroviar
Alstom va livra inca 27 de trenuri Coradia Meridian Jazz catre Trenitalia
Operatorul Mercitalia cumpara 125 de locomotive Bombardier Traxx
Ballard si Siemens semneaza un contract pentru dezvoltarea trenului Mireo cu celule de combustibil

879 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *