Bucuresti

Continua lucrarile la Magistrala 5 in Drumul Taberei

Vineri, 07 octombrie 2016, directorul general al Metrorex, Marin ALDEA, si reprezentanti ai constructorilor, l-au insotit pe primarul sectorului 6, Gabriel MUTU, intr-o vizita pe santierul viitoarei statii de metrou Raul Doamnei. Aceasta statie face parte din proiectul major „Linia de metrou Magistrala 5 – sectiunea Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei”.
Activitatea din santier a evidentiat faptul ca se lucreaza intens la devieri de utilitati, pereti mulati aferenti structurii statiei si refaceri de suprafete.
Astfel, s-a constatat ca, in ultima perioada, s-au depus eforturi sustinute pentru ca ritmul lucrarilor sa fie unul alert, iar graficele de lucru sa fie respectate.
Din discutiile purtate cu reprezentantii constructorilor s-a estimat ca, pentru statiile Brancusi si Romancierilor, traficul va fi redat etapizat, incepand cu a doua jumatate a lunii octombrie, continuandu-se cu Orizont, Drumul Taberei 34 si Favorit in luna decembrie a acestui an. De asemenea, termenul pentru redarea partiala a traficului in zona statiei Valea Ialomitei, s-a preconizat a fi la inceputul lunii decembrie a acestui an. Pentru celelalte statii, traficul se va relua incepand cu luna februarie 2017.
Proiectul Magistrala 5 de metrou a fost finantat integral de la bugetul de stat pana in luna aprilie 2013. Ulterior, acesta a primit acordul Comisiei Europene pentru finantarea din fondurile structurale in cadrul POST 2007 – 2013 si ulterior fazat in POIM 2014-2020.
Prin construirea noii magistrale de metrou se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigura, confortabila, rapida si directa, ceea ce va genera o crestere a atractivitatii retelei de metrou si implicit va degreva transportul de suprafata atat public cat si privat.

425 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *