Continental implementează sistemul de asistență cu display virtual de la automobile la tramvaie

Continental implementează sistemul de asistență de la automobile la tramvaie

Continental anunță că a dezvoltat un head-up display (HUD) pentru tramvaie. Soluția de afișare de la furnizorul intern de servicii de dezvoltare și producție Continental Engineering Services (CES) are scopul de a face traficul intraurban mai sigur, asigurându-se că vatmanii își pot concentra întreaga atenție asupra a ceea ce se întâmplă pe drum. Acest lucru permite, de asemenea, o reducere a numărului de manevre de frânare de urgență. Tramvaiele operează în mare parte în trafic intens și frecvent provocator din interiorul orașului, un mediu în care numărul de utilizatori ai drumurilor neprotejați este în creștere: mai mulți oameni merg cu bicicleta sau merg cu trotinete electrice sau mopede electrice compacte. Mai mult, mulți utilizatori ai drumurilor se lasă distrași de telefoanele lor mobile. Potrivit informațiilor de la serviciile de transport, acest lucru a dus la un număr tot mai mare de accidente, inclusiv cele cu tramvaie.

Comandat de un producător de vehicule feroviare, Continental Engineering Services aduce în prezent afișajul inovator la maturitate de producție. Acesta va fi utilizat inițial în Europa de la jumătatea acestui an. CES desfășoară aici o activitate de pionierat importantă: până în prezent, afișajele head-up reale au fost inexistente în transportul feroviar. Componentele cheie ale afișajului, inclusiv sursa puternică de lumină, provin din portofoliul auto Continental și sunt deja instalate în diferite modele de vehicule de la marii producători de automobile.

„Odată cu dezvoltarea unui display head-up pentru tramvaie, facem un pas major către o mai mare siguranță în transportul feroviar urban”, explică Dr. Christoph Falk-Gierlinger, Director General al CES. „Informațiile afișate anterior pe diferite instrumente din cockpit pot fi acum plasate în câmpul vizual al vatmanului prin intermediul unui afișaj central head-up. Vederea lor nu este distrasă de la trafic. Călătoria va deveni mai sigură pentru șoferii de tramvai și pasageri.”
Avantajele utilizării afișajelor head-up în vehiculele feroviare sunt imense. Ca și în sectorul auto, tendința este către parbrize din ce în ce mai mari și, în consecință, tablouri de bord cu acțiuni mai putine și afișaje mai multe. Aici însă, mișcările necesare ale capului distrag atenția de la situația din trafic. În plus, ochii trebuie să schimbe constant focalizarea între viziunea de aproape și cea de departe, în timp ce privirea vatmanului se mișcă între cockpit și drum. Proiectarea informațiilor vitale – de exemplu, semnale de avertizare, viteza, distanța până la următoarea oprire – în câmpul vizual direct al vatmanului face conducerea mai confortabilă, rezultând o siguranță mai mare. Acesta este mai ales cazul deoarece informațiile sunt afișate virtual ca și cum ar fi la o anumită distanță în fața vehiculului. În acest fel, ochii nu trebuie să se reorienteze în mod constant.

Noul display head-up Combiner proiectează informații pe un ecran transparent extern în câmpul vizual al vatmanului. Acest lucru permite utilizarea eficientă din punct de vedere al costurilor a tehnologiei, indiferent de modelele producătorului respectiv – atât în ​​vehiculele nou dezvoltate, cât și ca readaptare pentru modelele existente. Vatmanii nu numai că pot vedea drumul și afișajul din cabina de pilotaj simultan, informațiile apar și la ceea ce este perceput ca fiind aceeași distanță. În plus: Datorită LED-urilor extrem de puternice, head-up display-ul de la Continental, care s-a dovedit deja a fi o soluție premium în sectorul auto, îndeplinește cele mai înalte standarde în ceea ce privește lumina și calitatea imaginii, chiar și la soare puternic.

Foto&info: Continental1.084 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *