Compania Talgo își dezvoltă tehnologiile feroviare inovative cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții

Compania Talgo își dezvoltă tehnologiile feroviare inovative cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene pentru Euro și dialog social, a vizitat proiectele inovatoare dezvoltate de compania spaniolă Talgo din Madrid cu sprijinul acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru Planul de Investiții pentru Europa. Vicepreședintelui Dombrovskis li s-au alăturat reprezentanți ai BEI, care au semnat un împrumut de 30 de milioane de euro cu Talgo în decembrie 2017, ca parte a Planului de Investiții pentru Europa, Planul Juncker. Acest împrumut va finanța îmbunătățirile tehnologiei trenurilor de mare viteză și suburbane și un nou prototip pentru segmentul de trenuri electrice de scurtă și medie distanță. BEI finanțează acest proiect pentru a facilita investițiile necesare pentru a îmbunătăți siguranța, confortul și eficiența energetică a acestui mod de transport.

„În ultimii trei ani, Planul de investiții pentru Europa a contribuit la sprijinirea proiectelor inovatoare din întreaga UE. Proiectul de cercetare și dezvoltare al Talgo este un bun exemplu al sprijinului garantat de bugetul UE. Investigând în dezvoltarea tehnologiei de ultima generație, Talgo poate îmbunătăți serviciile oferite pentru formarea călătorilor în Spania, făcând o diferență tangibilă la transportul zilnic de navetă, precum și pentru călătorii care călătoresc pe distanțe lungi. De asemenea, proiectul înseamnă că sunt susținute locuri de muncă pe tot parcursul lanțului de aprovizionare. În cadrul noului nostru program InvestEU, proiectele inovatoare, cum ar fi acesta, vor continua să fie sprijinite de UE în următoarea perioadă de finanțare „, a spus Dombrovskis.

Finanțarea UE va permite lui Talgo să ofere noi produse, să accelereze extinderea de peste hotare și să creeze noi locuri de muncă. Președintele executiv al Talgo, Carlos Palacio, a comentat: „Inovația se află chiar în centrul istoriei lui Talgo și primește un impuls de la finanțarea acestor proiecte. Compania este considerată lider tehnologic pentru capacitatea sa de a proiecta și produce produse care să se adapteze și să anticipeze cerințele industriei. Inovațiile sale îi permit lui Talgo să joace un rol în definirea viitorului transportului feroviar la nivel mondial „.

Planul de investiții pentru Europa în Spania
De la lansarea planului în 2015, BEI a aprobat doar 82 de operațiuni în Spania, oferind finanțare de 6,3 miliarde de euro pentru a mobiliza aproximativ 35 miliarde de euro în investiții suplimentare. Planul de investiții pentru Europa permite BEI să se asigure că o gamă diversă de sectoare pot avea acces la finanțări competitive pe termen lung pentru investițiile lor.
Șeful Biroului pentru BEI din Spania, Alberto Barragán, a declarat: „Sprijinul acordat de banca UE în cadrul Planului de investiții pentru Europa face posibilă garantarea competitivității companiilor spaniole, acordându-le finanțări cu rate ale dobânzii foarte înalte și perioade de scadență le permite să investească în inovare. Spania a fost unul dintre primii beneficiari ai finanțării Planului BEI Juncker încă de la lansarea inițiativei. „

Angajamentul UE față de inovare în Spania
Talgo se alătură altor companii spaniole, cum ar fi firma de inginerie Batz, compania farmaceutică Laboratorios Farmaceúticos Rovi și SENER multinațională în domeniul tehnologiei, care primesc împrumuturi pentru inovare pentru Planul Juncker.

Pe lângă sprijinirea creșterii economice în sectoarele strategice ale Spaniei, asistența UE vizează, de asemenea, combaterea schimbărilor climatice și dezvoltarea eficienței energetice.

De la Luxemburg în Spania: cum funcționează împrumuturile BEI
Banca Europeană de Investiții (ElB) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deținută de statele sale membre, cu sediul în Luxemburg. Aceasta face ca finanțarea pe termen lung să fie disponibilă pentru investiții sănătoase, pentru a contribui la realizarea obiectivelor politicii UE.
Fondul european pentru investiții strategice (EFSI) este un pilon al planului Juncker și oferă garanții pentru prima pierdere, permițând BEI să investească în mai multe proiecte care adesea prezintă riscuri mai mari.EFSI a dat deja rezultate tangibile. Proiecte cu finanțare totală de 57,5 miliarde de euro au fost aprobate până în prezent în UE. Se așteaptă ca acestea să mobilizeze investiții de peste 287 de miliarde de euro și să sprijine aproximativ 635 000 de IMM-uri din 28 de state membre.

Planul Juncker este una dintre prioritățile principale ale Comisiei Europene. Acesta se concentrează pe stimularea investițiilor pentru generarea de locuri de muncă și creșterea economică prin utilizarea mai inteligentă a resurselor financiare noi și existente, eliminarea obstacolelor din calea investițiilor și asigurarea vizibilității și asistenței tehnice pentru proiectele de investiții.

Foto&info: Talgo

1.172 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *